Tóth Kristóf

BenQ újdonságok a CeBIT-en

A BenQ hat új BenQ-Siemens márkájú mobiltelefont mutatott be az iparág legrangosabb eseményén, a CeBIT kiállításon. A készülékek mindegyike számos multimédiás alkalmazást vonultat fel, várhatóan nyáron kerülnek a hazai üzletekbe.

BenQ-Siemens C81

A csillogó, szénfekete színű BenQ-Siemens C81 multimédiás telefont az aktív életet élő fiataloknak szánta a gyártó. Bárhol és bármikor hallgathatunk vele zenét, készíthetünk felvételeket, szerkeszthetünk saját csengőhangokat, vagy éppen szervezhetjük programjainkat a készülék határidőnaplójával. Beépített zenelejátszójával elektronikus leveleink ellenőrzése vagy MMS-küldés közben is hallgathatunk zenét.


A telefon hangszóróját sztereó fülhallgató egészíti ki, a slágereket EDGE-technológia használatával tölthetjük le a készülékre MP3-, AAC- AAC+- és AAC++-formátumban. A dalokat - az MP3-lejátszókhoz hasonlóan - a C81 automatikusan csoportosítja előadók, számcímek, albumok és stílusok szerint, így a nagy zenei gyűjtemények is jól kezelhetőek maradnak. Memóriája RS multimédiás kártyával bővíthető.

Kamerája 1,3 megapixeles, a felvételeket a telefon Pictbridge funkciójának köszönhetően közvetlenül kinyomtathatjuk. A készülékben található JENTRO szoftver segítségével a mobiltelefon utcai és autós üzemmódban navigációs eszközként is használható. Egyesített mappában kezeli a beérkezett adatokat, így azok egy pillanat alatt áttekinthetőek. A mobiltelefonban lévő bejegyzéseket USB- és Bluetooth-kapcsolaton keresztül hangolhatjuk össze személyi számítógépünkkel.

BenQ-Siemens CF61

A szétnyitható CF61 a hasonló kialakítású telefonoktól eltérően cserélhető elő- és hátlappal rendelkezik. A készülék 1,3 megapixeles kamerájával sorozatfelvételeket is készíthetünk, amelyekhez hangot is rögzíthetünk. A telefon az összes fontos zenei formátumot kezeli, amelyekből akár 1 GB-nyi anyagot tárolhatunk a csatlakoztatható microSD kártyán.


A zeneszámok 3D-hangzásban csendülnek fel a mobiltelefonon, miközben a dalok szövege a nagyméretű, színes kijelzőn olvasható. A készülék többszereplős Bluetooth-játékai útközben is gondoskodnak az unalom elűzéséről, ha pedig még több szórakozásra vágyunk, barátaink SMS-ben és MMS-ben értesíthetnek minket a legjobb bulikról.

BenQ-Siemens CL71

A vékony, multimédiás készülék vonalaival és fémes hatásával kiérdemelte a 2006-os iF Design díjat. A félautomata szétcsúsztatható telefon egy mozdulattal nyitható. Bluetooth-kapcsolattal is rendelkezik, így egyszerűen küldhetünk és fogadhatunk fotókat, videókat, zenei fájlokat vagy MMS-eket. A legfontosabb pillanatokat a beépített kamerával örökíthetjük meg, amellyel sorozatképeket is készíthetünk.


Az IPS-technológiájú kijelzőn nagyobb látószög-tartományból is kiváló minőségben jelennek meg a felvételek. A mobiltelefon MP3-lejátszója és a sztereó fülhallgatóba épített FM-rádió révén a zenei élményeket sem kell nélkülöznünk, a microSD kártya pedig elegendő helyet biztosít az állományok tárolásához.

BenQ-Siemens E61

A figyelemfelkeltő, ék alakú telefon fülünket és szemünket egyaránt kényezteti, a zenei funkciók működtetését a készülék tetején lévő gombok teszik egyszerűvé. Az E61 tízórányi zenét játszik le, a számokat pedig mi magunk is énekelhetjük a kijelzőn megjelenő dalszövegek segítségével. Ha nem elégszünk meg a mobiltelefon hangszórói és sztereó fülhallgatója által nyújtott hatással, az a hatsávos hangszínszabályozóval saját ízlésünknek megfelelően finomítható.



A fájlokat USB-adatkábelen keresztül mozgathatjuk, vagy MMS-ben küldhetjük el barátainknak és kollégáinknak. Gyűjteményünket az 1GB tárhelyet biztosító, csatlakoztatható MiniSD-kártyán tárolhatjuk. Az ergonomikus kialakítású, ék alakú E61 figyelemfelkeltő mobiltelefon, amely tökéletesen illeszkedik a kezünkbe.

BenQ-Siemens EL71

Az EL71 egy félautomata, szétcsúsztatható telefon, a legújabb divatirányzatoknak megfelelően minőségi anyagokból, magnézium- és alumíniumborítással készült. Persze nem csak külsejével hódít: nagyméretű, QVGA színes kijelzője napsütésben is jól látható, kamerájával pedig álló- és mozgóképeket is készíthetünk. Az EL71-et a tartozékként kapható IHM-100 zenei adatkábelen keresztül rácsatlakoztathatjuk otthoni zenelejátszónkra, így a telefon a házibulikon is zenei szórakoztatóeszköz lehet. A készülékhez tartozó microSD-kártyán számos képet, zenei állományt vagy akár játékprogramot tárolhatunk.

Klikk ide! Klikk ide!

BenQ-Siemens P51

A P51 az okostelefonok táborát gyarapítja, Windows Mobile 5.0 operációs rendszerrel működik. Számos üzleti funkciót tartalmaz, így ideális kommunikációs eszköz a szakmai felhasználók számára. A mobilban lévő adatokat pillanatok alatt össze tudjuk egyeztetni a számítógépen lévőkkel, elektronikus leveleinket pedig folyamatosan tudjuk ellenőrizni a P51-gyel, hogy szükség esetén azonnal válaszolhassunk rájuk. Fontos üzleti találkozók előtt végső módosításokat végezhetünk a Power Point-ban elkészített előadásanyagunkban.


Az okostelefonban lévő GPS-nek köszönhetően a P51 navigációs eszközként is funkcionál. Az adatokat QWERTY billentyűzeten vagy érintőképernyőn vihetjük be a készülékbe, amellyel Bluetooth-on, USB-n valamint WLAN-on keresztül csatlakozhatunk a hálózatra. A világhálóra kapcsolódva a P51-gyel internetes hívásokat is bonyolíthatunk. A telefon széleskörű multimédiás alkalmazásai között találjuk az 1,3 megapixeles kamerát és a 3D-hangzással valamint hangszínszabályozóval rendelkező zenelejátszót. A funkciók tárházát tovább növelhetjük SDIO-kártyák segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fishguy #7
    Szerintem is nagyon szepek de kivancsi vagyok a menure is ....
  • sped #6
    CL, EL71 nagyon szépek. Végre letisztult formák. Gondolkodom egy ilyenen (persze itthon nem lesz olcsó).
  • sweech #5
    a CL71-es tényleg jó lenne csak nem értem miért ilyen hülyén helyezték el a kijelzőt? szerintem tolhatták volna feljebb :/
  • Ecology #4
    A CL71 és az EL71 is jónak tűnik.
  • Darth Sith #3
    ezek tetszenek. Bár sony ericcson párti vagyok, elgondolkodnék egy ilyenen, ha új telefont vennék. :)
  • sweech #2
    én már 2 éve használom az MC60-asomat, és eddig egyszer kelett szoftverfrissítésre vinni, sazl nem használhatatlan ^^

    ezek közül csak az EL71 tetszik :)
  • SymbioC #1
    Bár az "új" BenQ féle Siemens-et nem ismerem, de az eredetivel annyi gondondom volt, hogy egy életre elment tőle a kedvem. Rendszeresen lefagyott, nagyon lassú és ha olyan napja volt, egyszerűen nem fogadott hívást, egyszóval használhatatlan.