Specker Balázs

Továbbra is szárnyalnak az online eladások

Az online eladások várhatóan 20%-os növekedést könyvelhetnek el az idén, elérve ezzel a 211 milliárd dolláros forgalmat. A leggyorsabban a kisállat kiegészítők és a kozmetikai cikkek virtuális értékesítése fejlődik majd.

Az internetes boltok csaknem megduplázták a forgalmukat az elmúlt három évben. Egyre több viszonteladó kínálja kedvező áron portékáját weboldalán, vásárlói kártyákkal és hűségprogramokkal csábítva a fogyasztókat - derül ki a Forrester Research és Shop.org éves felméréséből. "Az online út kulcsfontosságú tényező a kiskereskedelmi összforgalom növekedésére" - vélekedett Scott Silverman, Shop.org vezérigazgatója a CNet oldalán.

Várhatóan a hardver és a szoftver, a gépjármű, valamint a ruházati kiegészítők és a cipők értékesítései nyomnak majd leginkább a latban a maguk 16,8 milliárd, 15,9 milliárd illetve 13,8 milliárd dolláros becsült bevételükkel. Ám a kisállatkiegészítő, illat- és kozmetikai szerek eladása fejlődik a leggyorsabban mind közül. Itt az előre kalkulált növekedés meghaladja a 30%-ot is.

Tavaly az online eladások mintegy 25%-kal emelkedtek és elérték a 176,4 milliárd dolláros összeget. "Úgy vélem a következő pár évben még mindig a 20%-os küszöb felett lesz az éves növekedés" - mondta Silvermann, majd hozzátette, hogy a 30% körüli emelkedés valószínűleg nem lesz tartható.

Persze megoszlanak a vélemények a jövőt illetően. Az amerikai NTF (National Retail Federation) amerikai kiskereskedelmi szövetség úgy becsüli, hogy a viszonteladók - nem számolva a gépkocsikból, benzinkutakból és éttermekből befolyó összegeket - 4,7%-os növekedést könyvelhetnek el majd a hipertérben. Vásárlói kártyát csaknem az online boltok fele kínál ügyfeleinek, és mintegy egyharmaduk már különböző hűségprogramokat is bevezetett. A mostani felmérés arra is rámutatott, hogy ezek a közönségcsalogató módszerek jelentős mértékben hozzájárultak a fellendüléshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!