Berta Sándor

eDonkey-óriásrazzia volt Németországban

130 eDonkey-felhasználó lakásában tartott házkutatást a kölni ügyészség. Ez idáig ez a legnagyobb akció, amit Németországban fájlcserélők ellen végrehajtottak.

A Német Zenei Kiadók Egyesületének tájékoztatása szerint a kölni ügyészség emberei és a Rhein-Erft körzeti rendőrség nyomozói több számítógépet és más bizonyítékokat is lefoglaltak. Az egész Németországra kiterjedő razziákat hónapokig tartó nyomozás előzte meg. A rendőrség és az ügyészség együttműködött többek között a Nemzetközi Zeneipari Szövetség (IFPI) németországi részlegével, valamint a szellemi tulajdon védelmére létrehozott proMedia GmbH munkatársaival.

A nyomozás során összesen 3500 eDonkey-felhasználót azonosítottak és minden személy ellen megkezdődött az eljárás. Az ügyészség elsősorban olyan felhasználókat vett őrizetbe, akik a feltöltésekért felelősek. Egyeseket akár 8000 különböző illegálisan másolt zenei albumot letölthetővé tételével vádolnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dirty dogg #8
    3500 főből kb 3000 30 év alatti (szerintem), akik mivel nem lesznek fedhetetlenek - ha nem kerülnek börtönbe, akkor is - igencsak hátrányos helyzetből futhatnak neki a munkakeresésnek. ha meg mennek a gyűjtőbe, akkor tuti, hogy gajra lesz az életük (aki ártatlanul kerül be, úgyis bűnöző lesz).
    gratulálok! biztos megéri pár cd áráért tönkretenni az embereket! (az állam szempontjából -3000 kersőképes munkanélküli...csak ügyesen)
    ja, és mindezt azért, hogy a semmit nem csináló kiadó cégeknek jobban duzzadjon az amúgy sem karcsú pénztárcája és lehessen venni még 50 pápaszemes mercit a vezetőknek!

    ...bocs, egy kicsit kibuktam....
  • schakaal #7
  • aaaaa #6
    Csak egyszer lenne hasonló razzia a szemét színesfémtolvaj, rabló stb. stb. kisebbség ellen. De hát az már nyílt rasszizmus lenne...
    Pedig ezt sokkal többen örömmel olvasnák, mint ezt, hogy békés szerencsétleneket találomra jól megbüntettek, és egész életükre tönkretettek.
    Szánalmas, hogy a rendőrterror eszközeivel megy csak az eladás. Lehet, sőt biztos hogy nem az emberekkel van a baj.
    De a németeknek mindig kellet egy bűnbak, sajnálatos, ha úgy látják, hogy a gazdaság problémáiért az Edonkey felhasználók a felelősek.
    Jó hogy ilyenekért őrizetbe veszik az embereket, a zsebtolvajokat, bicskás cigányokat meg másnap kiengedik...
  • schakaal #5
    Már várom, hogy Magyarországon is legyen ilyen razzia, úgyis ezerrel nyaljuk az EU seggét... pfö...
  • Venom1986 #4
    "Ez idáig ez a legnagyobb akció, amit Németországban fájlcserélők ellen végrehajtottak."-Könyörgöm ezek csak felhasználók!!!Hülye Polizei-ek!
  • teddybear #3
    "Az ügyészség elsősorban olyan felhasználókat vett őrizetbe, akik a feltöltésekért felelősek."

    Miután az edonkey, és persze minden más fájlmegosztó rendszerben mindenki egyszerre feltöltő és letöltő, nem értem mialapján osztották önkényesen két részre a hálózat tagjait.
  • Frank99 #2
    ezek a németek állatok.

    nem véletlenül indult világháború...

    :-)))
  • Riddick #1
    Hmmmm..remélem kitalálják azt a filemegoszto rendszert amit nem lehet azonositani ,és visszanyomozni,hogy házhoz menjenek a zsaruk,ahelyett hogy a bünözöket kerenék az utcán!