SG.hu

Több ezer másolt CD-t foglaltak le Móron

Szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt indult eljárás az ellen a móri lakos ellen, akinél folyamatban lévő bűnügyben tartott házkutatás alkalmával tetemes mennyiségű másolt CD-t és DVD-t találtak a nyomozók.

A 2.600 adathordozó mellett számítógép merevlemezt és memória kártyákat is lefoglaltak a rendőrök. A házkutatás során hamisgyanús márkavédett termékekre és zárjegy nélküli cigarettára is bukkantak. A 38 éves férfi ellen a rendőrök mellett a vámosok is eljárást indítottak. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezik.


A móri nyomozók folyamatban lévő büntetőeljárás során jutottak el a helybéli férfihez. Felmerült a gyanú vele szemben, hogy rendelés alapján, ellenérték fejében készít CD és DVD másolatokat. A május 15-én, hétfőn délután megtartott házkutatás alkalmával 2 600 CD és DVD lemezt találtak és foglaltak le. Az adathordozókon mozifilmek voltak. A CD és DVD lemezek mellett nagyméretű winchestereket, mobil rack-eket, memóriakártyákat, DVD írókat, komplett számítógépeket foglaltak le.


A lakás átvizsgálásakor más egyébre is bukkantak a nyomozók. Zsákokban összesen 1630 doboz magyar adójegy nélküli ukrán cigarettát, valamint különféle márkájú, külföldi eredetű, hamisgyanús márkavédett terméket (507 db. Nike, Adidas, Puma, Diesel, Devergo, Energie, Peugeot, Honda, KTM, Audi szabadidő ruha, póló, sportcipő) találtak. Ez utóbbit 3millió 384 ezer forint értékben. A nyomozók azonnal értesítették a székesfehérvári Fővámhivatal járőreit, akik megtették a hatáskörükbe tartozó lefoglalást. A lefoglalás összértéke meghaladja a négymillió forintot. Megállapítást nyert az is, hogy ezt megelőzően a férfi egyik hozzátartozójának lakásában hasonló lefoglalást hajtottak végre a hivatal járőrei. Akkor összesen 1110 doboz adójegy nélküli cigarettát foglaltak le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drizzt1666 #5
    Szegény srác :(
  • Caponee #4
    Srác minden hangszeren játszik :D.
  • Frank99 #3
    sztem a móri mészárlás gyanusítottja lehet

    :-)))
  • HuAn82 #2
    Kék prilu még mindig kelendő!
  • MrPrise #1
    Biztos szeret filmnézés közben cigizni. ;-)