Gyurkity Péter

Indul az MTV online zeneboltja

A Music TV és a Microsoft közös szolgáltatása a héten kezdi meg karrierjét egyelőre nyilvános béta formájában. A Windows Media Player lejátszóba integrált zenebolt a szokott árakon kínálja a tartalmakat.

A legfrissebb információk szerint ma rántják le a leplet a fizetős szolgáltatásról, amely egyelőre egy nyilvános béta verzióval debütál. A héten érkezik ugyanis a Windows Media Player 11 előzetese, amely a zenetévé reményei szerint a legerősebb támpontot nyújtja majd a szolgáltatás népszerűsítésében. Az Urge névre keresztelt online bolt feladata a cég felzárkóztatása az Apple által uralt piacon, ám árai nem különböznek a már megszokottaktól.

Ennek megfelelően a már tavaly beharangozott zeneboltban - amely mintegy kétmillió számmal indít - egy-egy nótához 99 centért (körülbelül 200 forint) juthatunk hozzá, míg a teljes albumok megvásárlása 9,95-nél (2000 forint) indul. Szintén ugyanennyibe kerül a havi előfizetés, ám ez csak PC-n biztosít hozzáférést a zeneszámokhoz. Ahhoz, hogy a megvásárolt tartalmakat hordozható lejátszónkra továbbíthassuk, 15 dollárt (3200 forint) kell leperkálnunk havonta. Az ígéretek szerint emellett koncertfelvételeket, videókat is megtekinthetünk, míg ezek letöltése a következő hónapokban lesz elérhető.

Van Toffler, az MTV Networks Music Group elnöke elmondta, hogy az indulás után nem sokkal a csatorna egyes népszerű műsorainak felvételeivel bővítik ki a kínálatot. Ezek között említette a "TRL" és az "MTV Unplugged" anyagait, amelyektől elsősorban azt várják, hogy elegendő érdeklődést kelt az Apple, illetve az illegális másolatok által uralt piacon. Szintén az első időszakot hivatott megkönnyíteni a 14 napos trial, vagyis próbaidőszak, amelyet valós kártyaszám megadása nélkül igénybe vehetünk.

A szolgáltatás kompatibilis több hordozható lejátszóval, így a Samsung és iRiver termékekkel is, de az iPod már kívül esik ezen a körön. Arról nem érkezett hír, hogy az elérhetőséget az amerikai felhasználókra korlátoznák, így egyelőre úgy tűnik, hogy nem maradunk ki a tesztelésből. Az új Windows Media Player szerdától lesz letölthető a szoftvercég oldaláról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!