SG.hu

Sporttelefont adott ki a Nokia

A Nokia reményei szerint az 5500-as modell a mozgás szerelmesei számára különös vonzerővel bír majd.

A finn cég Izland világhírű Kék lagúnájának partján mutatta be a vadonatúj telefonját. "A Nokia 5500 Sport a sport szellemét és szenvedélyét ötvözi a mobilkommunikáció legfrissebb vívmányaival. Ideális társ az aktív, városi életstílushoz" mondta Heikki Norta, a Nokia mobiltelefon üzletágának alelnöke. "A fogyasztók egy jelentős hányada szeretne sportos termékeket használni még akkor is, ha nem éli a hivatásos sportolók életét. A Nokia 5500 Sport éppen számukra megfelelő mobiltelefon - használható futásra a parkban, a strandon eltöltött nap során, vagy akár az első randevúra is."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A cég közleménye szerint a Nokia 5500 Sport minden olyan technológiát tartalmaz, amelyre az aktív életstílus kedvelőinek szüksége van, ráadásul a munka és az edzés során várható mindennapos gyűrődést is bírja. Többféle üzemmódja van, melyek között egy gombnyomással válthatunk. A kapcsolattartásra a telefon-, a lazításhoz vagy a bemelegítéshez a zene-, a kemény edzésre pedig a sport-üzemmód szolgál. A telefon emellett a Nokiánál elsőként kínálja a szöveget beszéddé alakító technológiát. Az üzenet megismeréséhez nem kell levenni a szemünket a pályáról, elég megérinteni a készüléket, és az felolvassa a szöveget. Sport-üzemmódban ráadásul hangosan tájékoztat arról, éppen hol járunk az edzésben.

A beépített lépésszámláló a legyalogolt távolságról vagy az elégetett kalóriamennyiségről tájékoztat. A nagy ellenálló-képesség érdekében a gyártó rozsdamentes acél burokba zárta a terméket, amelyet a fröccsenő víz és a por ellen védelmet nyújtó borítás, és szilárd fogást biztosító gumi felület egészít ki. Többféle digitális zeneformátumot, és akár 1 GB-os memóriakártyát (microSD) is támogat. A háromsávos Nokia 5500 Sport (GSM 900/1800/1900) 2006 nyarán kerül majd a boltokba, ára várhatóan 300 euró körül mozog majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loál János #20
    Beszteszt.
  • r3ga #19
    Nekem így elsőre teccik a teló :)
  • AgentKis #18
    Kerékpáron, vagy evezés közben hogy számolja a lépéseket? Meg az elégetett kalória is parasztvakítás, mert pl. nagyon nem mindegy, hogy lépcsőn fel vagy le lépkedek.

    Az acéltok és a cseppállóság mindenképpen pozitív.
  • Duddits #17
    Engem megfogott. Már csak az árára vagyok kíváncsi.
  • Hegyikecske #16
    mi volt a #4es hozzászólás?:D és mér lett kitörölve ?:D amúgy kb oan 80 000HUF körül lehet nem is oan drága a többihez képest, ha megveszed feltöltőkártyásba még ennél is olcsóbb lesz.. :)
  • craesh #15
    teccik
  • Shadow_THH #14
    te valami nagy szakértő lehetsz nyomogasd a rózsaszin gombot az való neked
  • Shadow_THH #13
    gyerekek nem tudjátok pon tosan mi az a symbian

    nem csak batárfonokon van symbian, csak különböző verziókhoz különböző képernyő méret szabvány dukál. ez ránézésre s40 valami kis tuning skinnel
  • KisDzso #12
    NA ENNYIT A NOKIÁKRÓL
    AZ ÖSSZES SZAR ÉS AZ ÁRÁT IS ELKÉRIK ÉRTÜK
  • dtk1985 #11
    Huu az nagyon kiraly ha symbianes. S60-as vagy esetleg valami mas?