Specker Balázs

Nokia trió: N72, N73 és N93

A Nokia három új készüléket jelentett be berlini sajtótájékoztatóján. Az N72, N73 és N93 típusjelzésű telefonok a cég multimédiás vonalát erősítik majd. A telefonóriás szerint az N93-as a lehető legmegfelelőbb eszköz a telefonos videofelvételhez. A 262 ezer színű 2,4 inches QVGA kijelzővel és 3,2 megapixeles, Carl Zeiss optikás, háromszoros optikai zoomos és képstabilizátoros kamerával felszerelt modell a hírek szerint 30 fps-os DVD minőségű video rögzítésére lesz alkalmas. A telefon 50 MB-os belső memóriája akár 2GB-ig bővíthető miniSD kártya segítségével. A gyártó szerint így akár 90 percnyi DVD minőségű videó vagy 2500 csúcsfelbontású fotó készítésére lesz mód.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A szintén 2,4 inches kijelzővel és 3,2 megapixeles kamerával forgalomba kerülő N73-as beépített, 3D-s hatást nyújtó sztereo hangszórókkal és automata fókusszal bír, és több online fotóközösséget is támogat - olvasható a cég sajtóközleményében. A 3G hálózatban használható FM rádióval is felszerelt N73-on S60 szoftver fut majd Symbian operációs rendszer alatt. A sorozat legkisebb tagjának számító 2 megapixeles kamerás, beépített zenelejátszós N72-t Visual Radio támogatással látják majd el. A telefon várhatóan júniusban debütál a piacon.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Felmerül a kérdés, hogy a vásárlók előnyben részesítenek-e majd egy - még mindig leginkább telefonnak tekinthető - készüléket saját zenei lejátszóikkal és videokameráikkal szemben. Nos, a Nokia eszközeinek megvan a maguk előnye. Az egyik legfontosabb az állandó hozzáférhetőség, hisz az emberek mindig magukkal hordják a telefonjukat. "Sosincs a közelben egy videokamera, ha éppen szükség lenne rá mindig a dobozában pihen az ágy alatt" - vélekedett Anssi Vanjoki, a Nokia multimédiás termékekért felelős igazgatója a Business Week Online oldalán.

A multimédiás család mellett új Bluetooth modellekkel is előrukkolt a mobilóriás. A BH-700, BH-600 és BH-300-as darabok árai Angliában 30-40 font (11-15 ezer forint) körül mozognak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • warass #23
    Nem tudtok N93-hoz letölthető betűkészletet, vagy hogyan lehet nagyítani,
    mert a főnökömnek van ilyen, és nem tudja a elolvasni az üziket. Előre is Thx!
  • quentit #22
    Igen, MP4-be rögzít a kicsike, és csak 640x480-ba. A DVD minőség meg az eredeti szövegben "DVD-like" azaz DVD-szerű minőség ami csak "parasztvakítás" ahogy ti mondanátok
  • HöfEE #21
    Egyetértek
  • loga #20
    Jó a szemed!
  • busman001 #19
    sztem amúgy ultra jók főleg n93 de Mo-n nem nagyon lehet kihasználni minden funkcióját, meg ami újítások vannak benne azokat is csak valami ultragazdag tudja kihasználni szal suxx... mondjuk ha hozzámvágnának ilyet nem dobnám a dunába:)
  • busman001 #18
    :DD:D:d:D
  • Lacc #17
    Vegyétek, költsetek rá 100 ezreket, aztán akasszátok a nyakatokba az mp3-player mellé színes szalaggal, ja és el ne felejtse senki a bluetooth headsetet mert a dolog anélkül nem az igazi. Ha minden megvan, akkor beteljesült a magyar életérzés
  • roliika #16
    A lényegen nem változtat.
  • Mo.Organ #15
    És ezekkel lehet ingyen telefonálni? Ja hogy nem!
    Akkor nem kell.
  • nbarnabas #14
    Hát nemsemmi szemed van