Napi Online

Ingyenes szélessáv Angliában

A brit Carphone Warehouse távközlési cég telefonos csomag keretében ingyenes szélessávú internetet kínál ügyfeleinek.

A TalkTalk nevű szolgáltatás előfizetői 20,99 fontért korlátlanul telefonálhatnak nem csupán Nagy-Britanniába, de Európa további 28 országába is. Az ügyfeleket korábban a British Telecom által kért vezetékhasználati díj is terhelte, az új csomag esetében azonban mindössze egy egyszeri, 29,99 fontos belépési díjat kell kifizetniük. A Carphone tervei szerint a TalkTalk jövő májusig ezer telefonközpontban - és a brit lakosság 70 százaléka számára - elérhető lesz.

A 2,6 millió ügyféllel rendelkező Carphone a szélessávú szolgáltatás területén a jelenlegi pénzügyi évben mintegy 50 millió fontos veszteségre, 2008-ra azonban már 40 millió fontos nyereségre számít.

A szélessávú internetes előfizetők száma Nagy-Britanniában jelenleg 10 millió fő, számuk azonban elemzők szerint 2010-re 19 millióra nő. Az egyre erősödő versenyt jellemzi, hogy a nyáron várhatóan a francia Wanadoo is szerencsét próbál a csatorna másik partján. A Carphone ajánlata komoly árháborút robbanthat ki a szigetországban, nem véletlen, hogy a riválisok részvényeinek árfolyama jelentősen gyengült ennek hírére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tealc #8
    Ez befog fuccsolni. 2008-ra hol lesz már a hagyományos telefon? Fasorban sem. 2010-re szinte az egész világon felfogja váltani az IP alapú telefonálás. A VOIP technológia már kiforrott, és használják is a cégek. Ha külföldről/re telefonálsz, akkor már te is VOIP-et használsz :) ugyanis neten továbbítják a hangodat és csak az ottani központ küldi ki neked hangot hagyományosan.
  • shabba #7
    Ennek az angol szolgáltatónak a csomagja kvázi olyan, mintha idehaza azt mondanád ha veszel Tícomtól egy Favorit Non-Stop Plus-t ami ingyenes helyi és távolsági beszélgetést kínál, akkor kapsz mellé ingyen, felár nélkül mondjuk egy 2Mbps-es ADSL kapcsolódást is.

    Ha egy hasonló ajánlat előrukkolna idehaza is az egyik cég, akkor tuti hasonlóképp felhördülne a hazai piac is.
  • shabba #6
    Miért ne menne külföldre, rengeted országban ott van a DT. Lásd

    És a leányvállalatainak is vannak további terjeszkedései, hisz pl. a Magyar Telekomnak is vannak érdekeltségei a keleti európai régióban. Lásd

    Egyébként ha egy nagy cégcsoport több országban jelenik meg a szolgáltatásaival annak minőségi és árbeli paramétereivel az adott piac követelményeihez fog hozzá igazodni. Nehogy azt gondold hogy egy ilyen cégcsoport egységes sebességű és árú netet kínál az összes olyan országban ahol jelen van. Ez senkire nem igaz. A UPC árai és csomagjai is eltérnek régiónként és országonként, ahogy a DT csomagjai és árai is mások otthon, franciáknál, spanyoloknál vagy itt nálunk. De a France Telecom-os Wanadoo is egész mást kínál otthon, mint angoloknál vagy más országokban ahol jelen van.
  • Chriss745 #5
    Ááá, én ilyet nem is akarok olvasni!

    Tényleg, a Tékom miért nem megy külföldi piacokra is? Az EU-ban mehet, nem?

    Végülis versenyképesek az árai!
  • kicsizoz #4
    Csak arra gondoltam, hogy semmi sincs ingyen, főleg nem a net, még ebben a csomagban sem, mert a csomag része... És már kezd bosszantani, hogy itt az SG-n folyton borzolják az idegeinket azzal, hogy a "világon már mindenhol" ingyen van a net, már csak nálunk kell fizetni érte.... Ez is egy ilyen cím...

    Másrészt mindig örülök, ha hozzászólsz! Általad kicsit sikerül mögélátni a dolgoknak :)
  • shabba #3
    Mivel jelenleg a netet a BT-től bérli a cég így az megegyezik az ottani sebességgel ami up to 8Mbps-et jelent 40GB forgalmi limittel. 1000 telefonközpontban értékesíti viszont a cég a BT szolgáltatását és 75 ezer szélessávú előfizetője van jelenleg ennek a cégnek. 2006 júliustól kezdik el teljes hurok bérlet konstrukcióban átvenni a vonalaka és betelepülni BT ezen ezer központjába. Ezt 2007 májusig végre is akarják hajtani ami elég gyors tempó lenne egy ilyen kicsi cégtől, nagy cégóriások mint pl. a cikkben említett Wanadoo nem halad ekkora tempóval a betelepüléssel, pedig az ő projectjük sem kicsi hisz 1 milliárd fontot költenek ilyen fejlesztésre.

    Épp ezért elég hihetetlennek tűnik ezen cég terve hisz komoly bevétel nélkül miből fogja fedezni a betelepülés igen magas beruházás költségeit. És akkor az elkövetkezendő 5-10 év optikai infrastruktúrára áttérő beruházás költségeit még nem is számoltuk, hisz az ADSL nem fog örökké kitartani.
  • shabba #2
    - 11 font ebből a BT-nek fizetendő telefon alapdíj(ha átáll LLU-ra a szolgáltató azon központban amire az előfizető kapcsolódik, akkor ez a díj is 9.99 font lesz de akkor ezt már nem a BT-nek hanem a cégnek fogod fizetni)

    - 9.99-ért kapsz korlátlanul ingyenes helyi és távolsági hívást a nap 24 órájában, valamint korlátlan nemzetközi hívást 28 ország irányába.

    - a netet pedig ezen felül megkapod felár nélkül.

    Ez a 21 fontos ajánlat mindenképp sokkal olcsóbb mint bármely másik a piacon lévő amik átlag 40-60 font közötti árszinten kínálják ugyanezt.

    Ettől a kis cégtől elég váratlan lépés ez az mélyrepülés árak terén. Nem tartom valószínűnek hogy a többi cég utána menjen, elég nagy öngyilkosság lenne. Rövid távon lehet hogy ez bejön a cégnek, de hosszútávon nem tudja kitermelni a jővőbeli hálózat fejlesztéshez szükséges beruházás ellenértékét.

    Az árverseny jó dolog, de azért ennek is vannak határai, átesve a ló túlsó oldalára a hosszútávú fejlesztéseket sorvasztja el a kis haszonkulcs vagy a felhalmozott veszteség.

    További linkek angolul:
    Launch of Free Broadband, Forever, from TalkTalk
    TalkTalk Broadband Free Forever
  • kicsizoz #1
    "Ingyenes szélessáv Angliában" -> 20,99 fontért :))