Berta Sándor

Illegális brit DVD-másoló üzemet számoltak fel

Egy leytoni (Kelet-London) razzia során a rendőrség az eddigi legnagyobb illegális másolóhelyre bukkant.

Az akcióban részt vettek a Scotland Yard filmkópia-ellenes egységének nyomozóin kívül a Szerzői Jogi Törvénysértések Elleni Szövetség (FACT) és a helyi piacfelügyelet szakemberei is.

A rendőrök a leytoni épületben több mint 500 DVD-írót és több ezer DVD-lemezt foglaltak le. Ezen kívül 300 film kópiáit találták meg, köztük volt a Jégkorszak 2 nevű rajzfilm egy példánya is. Érdekesség, hogy a filmet csak mostantól kezdik el vetíteni a brit mozik.

A FACT szakemberei a másolóüzem gyártókapacitását több mint napi 60 000 DVD-re becsülték, ami körülbelül 250 000 fontos kárnak felel meg. A másolók a tevékenységükkel becslések szerint hetente 1,7 millió fontos kárt okozott a filmiparnak. A rendőrök a helyszínen őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt, ellenük azonnal megindították az eljárást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #1
    "A rendőrök a helyszínen őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt, ellenük azonnal megindították az eljárást."

    Nekem tavaly elott elloptak a buszon a penztarcamat, az osszes szemelyes iratommal egyutt. Bementem a rendorsegre, hogy kerjek el az autobusztarsasagtol a biztonsagi kamera felveteleit. Elzavartak.

    Ket utcaval feljebb megoltek egy lanyt nehany honappal ez elott. A lakok felhivtak a rendorseget, bejelentettek az esetet meg amikor a tettes a helyszinen volt es a helyszinelok orakkal kesobb meltoztattak kifaradni a helyszinre.

    Na menyjenek a p.csaba!