Specker Balázs

Szeptemberben jön a Panasonic Blu-ray lejátszója

A Panasonic szeptemberben dobja piacra saját Blu-ray lemezjátszóját. A hírek szerint az új eszköz ára nem haladja majd meg az 1500 dollárt. Az első évben az óriáscég mintegy 5 millió darabra becsüli a piac forgalmát.

"Úgy véljük, a széleskörű támogatásnak köszönhetően a formátum gyorsan elterjed majd. A májusi Blu-ray debütálástól számított első éven belül körülbelül 4-5 millió eladott modellel számolunk, beleértve az asztali lejátszókat, a számítógépek és a konzolok meghajtóit is" - nyilatkozta Reid Sullivan, a Panasonic szórakoztatóelektronikai csoportjának kereskedelmi alelnöke az MSNBC oldalán.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Sullivan azt is lemondta, hogy a két formátum között dúló háború, valamint az LG kettős lejátszói ellenére sincs cégének szüksége arra, hogy a Blu-ray mellett a rivális HD DVD-t is támogassa. "Sajnos van némi ellentét a két csoport között, ám a Blu-ray széleskörű gyártói támogatása feljogosít minket arra, hogy meredeken ívelő eladási görbére számítsunk. Úgy gondoljuk, az a legjobb, ha egy formátum van" - fejtette ki Sullivan. A Panasonic Blu-ray lejátszójának megjelenése nagyjából egybeesik a gyártó 103 inches síkképernyős tévéjének érkezésével, amely körülbelül 10 ezer dollárba (2 millió forint) kerül majd - derül ki a cég sajtóközleményéből.

"Olyan technikai megoldásokkal rukkolunk elő, amelyek a Blu rayt viszik előre. A síkképernyős megjelenítő, vagy a plazmatévé, akár egy mozdony, úgy húzzák előre ezt a vonatot" - szemléltette a helyzetet Sullivan. A Panasonic lejátszóinak - a rivális HD DVD mellett - a Samsung, a Pioneer, a Sony Blu-ray eszközeivel is fel kell venniük a versenyt.

A hollywoodi filmstúdiók és az elektronikai gyártók támogatását élvező Blu ray már-már befutónak tűnt, amikor az utolsó pillanatban a Microsoft - változtatva az összképen - a Toshiba technológiája mellett tette a voksát. A szoftvercég várhatóan egy külső HD DVD meghajtóval jelentkezik majd az Xbox 360-hoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #12
    1.5k???
    mennyi lesz a ps3? :)

    Talán inkább blu ray RW és úgy már ok az 1500.
  • dez #11
    Mert ott nem benne van a PC, hanem körülötte... ;) Na jó, itt nem kell egy teljes PC, de majdnem.
  • dez #10
    De, DVI-n is működik a HDCP.
  • Sliders #9
    szerintem egy HTPC-t építesz mégtöbb mindent tdsz csinálni, ráaádsul annak elemeit bármikor cserélheted.
  • bundee #8
    ez mar egy fokkal jobban nez ki mint a tobbi, de MIERT ILYEN NAGYOK??? a meretnek koze nincs a designhoz, es ha cd/dvd rom meretben is meg tudjak csinalni a br lejatszot, akkor az asztali miert ilyen nagy?
  • Sanyix #7
    DVI-n sem, CSAK HDMI-n.
  • SonicBoom #6
    103 colos kép? wow!
  • Macc #5
    Hat de:) Szerintem anno a PS2-nek is az adott hatalmas lokoset, hogy olcsobb volt mint egy asztali DVD lejatszo:)

    A Design-ja nem rossz, igazi retros:) Hasonlit az elso videonkhoz amit 83-ban vettunk!
  • Doomista #4
    nekem nagyon tetszik ez a meghajtó!
    nah de az ára
    jobban járok ha veszek egy PS3-at!
    Nah meg nem csak blu ray filmeket tudok rajta nézni...

    hát, most NEM?
  • thomyka #3
    Végre egy normális kinézetű asztali Blu-ray lejátszó. Panasonic hű maradt a formáihoz. Nem téglatest dizájn. :)