Berta Sándor

Szinte feladja a tévégyártást a Panasonic

A konszern komoly döntést hozott.

A 2018-ban a 100. születésnapját ünneplő Panasonic próbálta korrigálni a korábbi döntését és a plazmatechnikás készülékek mellett tavaly novemberben már átlátszó OLED-kijelzőt is kifejlesztett, de úgy tűnik, hogy a televíziós üzletágát ez sem mentheti meg.

A Nikkei Asia most azt írta, hogy a Panasonic jelentős mértékben kiszervezi a tévéi gyártását a TCL kínai céghez, amely az olcsóbb modellek nagy részét fogja készíteni. Ezzel párhuzamosan a társaság úgy döntött, hogy bezárja két létesítményét. Így két tévégyártó üzem marad a japán vállalat tulajdonában.

A TCL és a Panasonic ezenkívül megállapodott abban, hogy kooperálni fognak a TV-panelek fejlesztésében és beszerzésében. A panelek fejlesztése teszi ki a gyártási költségek jelentős részét. Eldőlt az is, hogy a japán konszern a jövőben már csak évente egymillió tévét dob majd piacra, de e mennyiség csupán 30 százalékát fogja saját maga gyártani.

A Panasonic az elmúlt években bezárta a Japán, Vietnám és India területén működő létesítményeit, ezt követi jövő március végéig a Brazíliában és a Csehországban lévő egy-egy üzeme bezárása. Így csak két saját gyára marad, az egyik Malájziában, a másik Tajvanon. Az utóbbiak elsősorban OLED-képernyős modelleket fognak készíteni a japán piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Nem jött be a JDI, ami borítékolható volt.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2021.12.21. 19:20:30