Berta Sándor

FBI - nincs elég pénz e-mail címekre

Az egyik legfontosabb amerikai igazságügyi szervezetnél, a Szövetségi Nyomozó Irodánál (FBI) - anyagi okokból - nem minden alkalmazottnak jut e-mail cím.

Napjainkban már némi túlzással az öt- vagy tízéves gyermekek is rendelkeznek saját e-mail címmel. Azonban az FBI-nál meglehetősen érdekes állapotok uralkodnak: Mark Mershon, a New York-i FBI-iroda igazgatóhelyettese elmondta, hogy egész egyszerűen nincs pénze a szervezetnek arra, hogy az összes munkatársat saját e-mail címmel lássák el. A szakember hozzátette azt is, hogy a helyi ügynökök csupán 75 százalékának van hozzáférése az internethez.

"Tudom, nevetségesen hangzik a XXI. században, de nem jut elegendő pénz erre a feladatra. A kormányzat pedig nem hajlandó sem arra, hogy plusz pénzt adjon, sem pedig arra, hogy .gov végződésű e-mail címekkel lássa el az alkalmazottakat" - számolt be a helyzetről az iroda helyettes vezetője a CNN csatornának.

Charles Schumer szenátor szerint a hiányosság a 2001. szeptember 11-ei merényleteket megelőző hanyag hozzáállásra vezeti vissza a problémát. Az FBI vezetői azonban visszautasították a politikus szavait, mondván ez a helyzet nem jelent hátrányt az ügynököknek munkájuk során. Cathy Milhoan, az FBI szóvivője ugyanakkor bejelentette, hogy a szervezet folyamatosan új e-mail fiókokat hoz létre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #7
    Azért az lehet, hogy náluk egy kicsit több tartozik az e-mail postafiók szolgáltatáshoz mint amit egy freemail vagy chello szolgáltat. Lehet, hogy minden bejövő és kimenő levelet külön emberekkel ellenőriztetnek tartalom ügyileg, és az is lehet, hogy minden postafiókhoz laptop+mobil jár, hogy bárhol meg lehessen nézni az email-eket. Mert ugye nem ér sokat ha nem lehet hozzáférni egy ügynöknek bárhol bármikor... csak nem ül be egy Netcafé-ba, már csak biztonsági okokból sem. (mivan ha a netcafé-ban rögzítik amit írkál, vagy csak a kamera felveszi a képernyőt)

    Azért ezek eléggé drágítják a postafiók fenntartást
  • ebertek #6
    Jah, ez tényleg inkább csak "ürügy" egy kicsit több pénz érdekében :] Biztos remélik, hogy megsajnálja őket Dzsórdzs bácsi, hogy szegényeknek még e-mail címük sincsen, s kapnak egy kis "támogatást". Uff.
  • BlackRose #5
    Érdekes... senkinek sem jut eszébe, hogy az FBI az Government Agency, vagyis a federális költségvetésből élnek, és teljessen normális, hogy könyörögnek a pénzért. A másik dolog, meg, hogy a valóságban mennyire van szüksége annak a maradék 25% alkalmazottnak hivatalos FBI e-mail címre, mer akinek a munkavégzéshez kell annak biztos, hogy van, a többi meg felesleges lenne úgy is. Persze ez nem ok, az FBI-nak, hogy ne próbáljon kicsavarni még egy kis pénzt a költségvetésből ezzel az ürügyel is.
  • Kaadi #4
    szegenyek! kuldok nekik 100 db Gmail meghivot, sot, ezennel felajanlok tovabbi 100 cimet a vallalati szerveren is. jajj de sajnaolom csorokat
    :))
  • ebertek #3
    Hát, gondolom az FBI-nak azért van saját, vállalati szerver, arra meg annyi e-mail címet csinálnak, amennyit tudnak. Maximum a merevlemez lehet a határ, azt meg nem hiszem el, hogy szegény Zamerikának nincs 579 dollárja egy 300 GB-os vinyóra (ez SCSI, 300 gigás SATA 100 dolcsiért kapható)....
  • Cat #2
    szerintem inkább az adminisztrációval és a háttérrel van probléma, mint a pénzzel (spamszűrés, jogosultságok kezelése, ilyesmi)
  • Despy #1
    hm... Érdekes h pl a chello is ad minden e-mailhez 5 db alias címet...még embereket is vehetenének fel..mert sok lenne a mailcím.. :)