Gyurkity Péter

Levelező kliensét is felújítja a Microsoft

A Windows Vista nemcsak új Internet Explorert, hanem a széles körben használatos Outlook Express felújított változatát is tartalmazza majd. A Windows Mail a Live szolgáltatások részeként mutatkozik be.

A ráncfelvarráson áteső kliens teljes neve Windows Live Mail Desktop lesz, és a kisebb javításokon kívül új biztonsági opciókat és beépített helyesírás-ellenőrzőt kap. A Vista kibővült keresője révén ezentúl természetesen leveleink is között vizsgálódhatunk, és a kliens egyben összekötő kapocs lesz az asztali operációs rendszer és a Live szolgáltatások között. Ez utóbbi minden külön beállítás nélkül, alapesetben megvalósul, és többek között a Live Messenger címjegyzékének integrálásával realizálódik.

A Windows XP-t követő hosszú szünet után tehát az Outlook is alapos megújuláson esik át. A szoftveróriásnál külön hangsúlyt helyeznek az elmúlt években elterjedt két új divatra, a blogokra, illetve az RSS opciókra és mindkettőt integrálják a programba. Ennek megfelelően a Windows Mail beépített RSS-olvasóval és egy új "Blog It!" opcióval érkezik, utóbbi révén néhány kattintást követően kitárgyalhatjuk a beérkező híreket. Az újítások között említik továbbá a kezelőfelületen végrehajtott változtatásokat, a beépített helyesírás-ellenőrzőt, illetve a Hotmail kapcsolatok integrálását, amelyek tehát a Messenger címekkel együtt megtalálhatók lesznek az email kliensben.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

"Úgy néz ki, hogy a blog és az RSS még jó ideig boldogítani fogják az internetezőket, az adathalászat pedig veszélyesebb, mint valaha. Itt az idő, hogy végre újra életet leheljünk a kliensbe, és ezúttal jókora adrenalin-löketet viszünk be, hogy felrázzuk azt" - fogalmazott Lei Gong, a fejlesztésért felelős csapat egyik tagja. A Windows Mail tervezett újdonságairól a csapat naplójában, illetve a Bryan Starbuck fejlesztői oldalán olvashatunk.

A szoftvercég eközben eltávolította a béta jelzőt a Windows OneCare kombinált vírusirtó szolgáltatás oldaláról, és a Defender révén megtoldotta azt a beépített kémszoftver-ellenes védelemmel. A végleges verzió még nem elérhető, ám az immár Windows Live OneCare névre hallgató szolgáltatás hamarosan elkészül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kbupdate #18
  nyugi, ez csak a szokásos flame, és kötelező MS fikázás a szellemileg elmaradottabbaktól.

  Én (természetesen) már próbáltam az új "OE"-t, és van benne spam filter is az Office Outlookhoz hasonlóan.

  Úgy látom egyeseknek halvány lila gőze sincs mi a különbség a MSO Outlook, és MSOE között. Na már hogy tudnák, amikor azt se tudják, hogy telepítsenek fel egy Windows-t.
 • droland #17
  "hát azért hülye nem vagyok!" email szolgáltatás esetén az ég világon semmi nem bátorit az outlook használatára....sőt. 1001 jobb van nála...személy szerint thunderbird powa."

  illetve:

  "Nagyobb méretű leveleésnél az outlook behal"

  Ezekre a hozzászólásokra én csak ennyit tudok mondani:

  Bár még nem jelent meg a BMW és a PSA(Peugeot-Citroen) közös fejlesztésű új 1.6-os turbó benzines motorjával, bár még nem is próbáltam, élőben még pláne nem teszteltem, de szerintem egy F1-es kocsit is simán ott fog hagyni!

  Ennyit a fingunk nincs valójában milyen lesz, de már MINDENT tudunk róla hozzászólásokról...
 • soraszem #16
 • Dj Faustus #15
  "Szintúgy marhaság :)"
  Ehem. A Firefox 1.5 a Gecko motort használja.
  Ebben a tesztben a Firefox 1.5 lassabbnak bizonyol az IE 6.0-nál.

  És azt el kell ismerned hogy az IE/Outlook egyes részei bele vannnak integrálva a Windowsba (másrészt az Outlook fejlesztői belelátnak a Windows megfelelő forráskódrészeibe, így tudnak optimalizálni).

  De azért Dörgőmadár vs. Kitekintő Gyorsvonat.

  Szóval mindkét oldalnak vannak dolgai....
 • strogg #14
  Már megint FLame.
  2 Npaonta (de van olyan hét, hogy naponta) jelenik meg hír a pistáról. Mindenféle mondvacsinált hír. Csak azért,hogy folyton napirenden legyen.

  Ne vegyünk már ebben részt.
 • Zedas #13
  Egyetértek!
 • Csuki101 #12
  A The BAT-nál nincs jobb levelező program.

 • greywolf #11
  Bocsi, Mozilla sebessége :)
 • greywolf #10
  Bocsi, Mozilla sebessége :)
 • greywolf #9
  Szintúgy marhaság :)