Berta Sándor

Ingyenes Outlookkal próbálja csábítóbbá tenni a Windows RT-t a Microsoft

A cég a Computex kiállításon jelentette be, hogy a Windows RT operációs rendszerű, illetve a 7 és 8 collos táblagépek tulajdonosai a 8.1-es Windows frissítéssel az új Outlookhoz is hozzájutnak.

Tami Reller, a társaság Windows és Windows Live részlegének pénzügyi és marketingvezetője a Computex kiállításon jelentette be a hírt, mely már felkerült az Office-blogba is. Az Outlook az előre installált Word, Excel, PowerPoint és OneNote mellé kerül fel. Az ARM chipes Windows RT-s táblákon már jelenleg is megtalálható az Office 2013 RT Home & Student csomag. A Microsoft a Windows RT-t szeretné így vonzóbbá tenni, ami különösen azok számára lehet örömhír, akik a modern kezelőfelület miatt nem boldogulnak az integrált levelezőprogrammal. A cég indoklásként arra hivatkozik, hogy a Morgan Stanley kutatása szerint a táblagép vásárlók 61 százaléka szerint a Microsoft Office a legfontosabb szoftver.


Tami azt is közölte, hogy a kisképernyős x86 tabletek tulajdonosai is örülhetnek, mert ahogy a most bejelentett Acer Iconia W3-nál is irtuk, ezekre is alapból telepítve lesz az Office Home and Student 2013. Tami Reller később annyival egészítette ki az általa elmondottakat, hogy az Office-csomag kizárólag a 7 és a 8 hüvelykes kijelzővel felszerelt tábla PC-kre lesz elérhető, és az Outlook 2013 nem lesz hozzáférhető az egyéb x86-os, Windows 8.1-es operációs rendszert futtató készülékek tulajdonosainak.

Néhány nappal ezelőtt vált ismertté, hogy a társaság jelentős mértékben csökkentené a Windows 8-as és Windows RT-s táblagépek, valamint érintőképernyős laptopok árát. Az utóbbiak akár 50 százalékkal is olcsóbbak lehetnek, miután a vállalat mérsékelte a hardvergyártók számára a Windows operációs rendszerek és az Office irodai programcsomagok licencdíját. A cél az, hogy az érintőkijelzős notebookok átlagára az eddigi 700 dollár helyett 300 dollár legyen, míg a 8 hüvelykes vagy kisebb képernyővel szerelt Windows 8-as tábla PC-k átlagosan 199 dollárba kerüljenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    Hát nem todom... Ahol nem M$ levelező szerver van ott az outook nagyon széllel szembe pisálásnak tűnik. Arról nem is beszélve, hogy önmagában az outlook-ot csak e-mailezésre használni amolyan ágyúval verébre kategória. Mintha a nagybevásárlás-listát otthon egy Oracle szerveren tartanánk. Mert hát ugye arra is jól használható...