Médiainfo

A Google nem szolgáltat ki adatokat Kínában

Úgy tűnik a Google tanult korábbi hibáiból, és a kongresszusi meghallgatás is meghozta az eredményét.

A cég ugyanis bejelentette, hogy a nemrégiben elindított google.cn oldalon a keresések révén felgyülemlett adatokat nem szolgáltatja ki a kínai hatóságoknak, annak ellenére, hogy a rezsim mindenáron igyekszik erre a Google-t rábírni. Mint ismeretes, korábban a Yahoo-t vádolták meg azzal, hogy közreműködött egy kínai ellenzéki letartoztatásában, úgy hogy a keresések során kiszolgáltatott adatok révén a hatóságok el tudtak hozzá jutni.

"Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy kezelhessük ezeket az adatokat" - tért ki a kínai hatóságok kérése elől Peter Norvig, a cég kutatási igazgatója az IDG News Service értesülése szerint. A vezető megnyilatkozása azért is különös lehet, mert egyes szakértők már többször is azzal vádolták meg a Google-t, hogy hatalmas bevételeinek egyik forrása a keresések során felgyülemlett adatok kereskedelmi célú értékesítése.

Nem kis tiltakozást váltott ki egyébként, amikor a Google idén januárban elindította Kínában szolgáltatását, és a kínai hatóságok kérése értelmében saját magát cenzúrázta, azaz bizonyos szavakra keresője nem ad ki találatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!