Tóth Kristóf

Kamera­te­le­fo­nok a Sony Ericsson-tól

A Sony Ericsson három új kameratelefont jelentett be, melyek képkezelésükkel akarják meghódítani a vásárlókat.

A Sony Ericsson a mai napon bemutatta három új kameratelefonját, amelyekkel a gyártó közleménye szerint "igen jó minőségű" digitális képeket készíthetünk. A képek albumokba rendezhetők, a készítés dátuma alapján kikereshetők, vagy akár el is lehet küldeni MMS-ben, infravörös adatátvitellel vagy e-mailben.

"Ezeket a telefonokat azért fejlesztettük ki, hogy vásárlóink megörökíthessék életük kivételes pillanatait, majd megoszthassák élményeiket családtagjaikkal és barátaikkal" - nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet-európai igazgatója. "Mindegyiküket kiváló minőségű kamerával és kijelzővel szereltük fel, ráadásul a képek többféle módon is elküldhetők - e-mailben, MMS-ben, valamint Bluetooth vagy infravörös port segítségével. Mindez azt jelenti, hogy a telefon tulajdonosa valóban megoszthatja képeit, akárhol is tartózkodjon éppen a világban."

Sony Ericsson K510i

A hosszúkás vonalvezetésű készülék éjfekete és bíbor színben készül, de kaphatók lesznek hozzá cserélhető elő- és hátlapok is.

A Sony Ericsson eddigi legkisebb és legolcsóbb 1,3 megapixeles kameratelefonja külön exponálógombbal, 4x-es digitális zoommal és külön megvásárolható, valódi fényképezőgép-vakuval (MXE-60) rendelkezik. A 262 ezer színű, 128x160 pixeles TFT kijelző megkönnyíti a képek dátum szerinti sorba rendezését. Mielőtt megosztanánk képeinket, még érdekesebbé tehetjük olyan egyszerű hatásokkal, mint például a kép torzítás, a szépia, vagy akár panoráma képet készíthetünk igen egyszerűen. Belső memóriája 28 MB, médialejátszója mp3- és aac-fájlok futattására képes.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A mobil iroda tevékeny részeként a K510i készüléket külső antenna csatlakozóval is felszerelték, amely a Bluetooth kapcsolatot is támogatja. Az alapcsomag tartozéka az USB kábel, továbbá a készülék képes az iparági szabvány push email szolgáltatására is. A készülék új számítógép-szinkronizálási szoftvere naprakésszé teszi tulajdonosát, mivel a alkalmas a PC-re telepített Outlook alkalmazás adatait a mobiltelefonon tárolt információval szinkronizálni.

A K510i mérete 101,5x44x17,5 mm, tömege 82 gramm. Maximális beszélgetési ideje gyári adat szerint 7 óra, készenléti ideje 360 óra. A háromsávos GPRS-telefon 2006 második negyedéve folyamán lesz kapható hazánkban.



Sony Ericsson Z530i

A telefon állóképek és videofelvételek készítésére szolgáló kamerája sajnos csak VGA minőségű (640x480), de 4x digitális zoommal rendelkezik. A képek MMS-ben, valamint Bluetooth és USB2.0 kapcsolaton keresztül továbbíthatók. A készülék szolgáltatásai közé tartozik a szabványos push e-mail és a teljes HTML-oldalakat megjelenítő internetböngésző. 128x160 képpontos kijelzője 65 ezer színt tud megjeleníteni, külső 101x80 pixeles monokróm kijelzője 1 col képátlójú.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A telefon alapmemóriája testvéréhez hasonlóan 28 MB, de mégis ideális eszköz lehet képek és zeneszámok tárolására, hiszen ez egy Memory Stick Micro kártya behelyezésével 1 GB-ra bővíthető. A zsebben is elférő albumok létrehozása és kezelése rendkívül egyszerű. A tárolt képek az indexképes fotóalbumban dátum szerint kereshetők.

A Z530i háromsávos GPRS-kagylótelefon mérete 90x47x24 mm, tömege 93 gramm. Akkumulátora gyári adat szerint maximálisan 9 óra beszélgetési időt és 400 órányi készenlétet biztosít. Krómszürke, bársonyfekete és elegáns borvörös színben készül, Magyarországon 2006 második negyedévétől lesz kapható.



Sony Ericsson K310i

A készülék ebben az árkategóriában kivételes funkciókkal rendelkezik. Ilyenek például a 128x160 pixeles, 65 ezer színt megjelenítő kijelző és a képkezelő hatások, vagy a képtorzítás.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A VGA felbontású kamerával felvett képeket albumokba rendezhetjük, amik azután egyszerűen, indexkép alapján kereshetők, majd azonnal megtekinthetők és elküldhetők MMS-ben, vagy infravörös kapcsolaton keresztül. A praktikus üzleti alkalmazások közé tartozik a számítógéppel való szinkronizálás, a push e-mail szolgáltatás, a mobil internetböngészés valamint a kihangosító. Mp3 csengőhangok, háromdimenziós játékok, illetve mp3-akat is támogató médialejátszó teszi a K310i-t szórakoztató társsá. Memória terén ez a csapat leggyengébb tagja, csak 15 MB jutott neki.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A K310i mérete 101,5x44x17,5 mm, tömege 82 gramm. A telefon akkumulátora gyári adat szerint maximálisan 7 órányi beszélgetést, illetve 360 órányi készenlétet tesz lehetővé. A háromsávos GPRS-telefon ezüst és kék színben lesz kapható, hazánkban várhatóan 2006 második negyedévétől lesz a boltok polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gsm900 #25
    Rossz hirem van, valoszinü LCD csere ! gsm
  • tibe0309 #24
    Hello!
    Vettem a vodafone-nal egy k510i-t és szoftvercseréltettem rajta, szal nincs garancia(ez még februárban volt). Viszont most elővettem a zsebemből és a képernyője meg volt fordulva, kikapcsoltam, beapcsoltam és jó volt, viszont rá 10 percre csak fehér képernyőt látok, vki tud segíteni??? PLS, már újraindítottam meg minden
  • Tompika007 #23
    Én ma vettem a K310i-t és nagyon király teló!!!
  • greg971 #22
  • Luciferke #21
    Nekem sem sikerült még a k700i-ről

    Meg ugye vodafone live-val kicsit lebutították, szóval 1 hónap után vittem szervízbe kivetetni belőle (sajnos így a garacia ugrik)
  • Hegyikecske #20
    de az mégis NOKIA
    #16: hát nemtom, néhány oszt. társamnak van se mobilja de nem tudják levenni róla az exponáló hangot, ciki...:D
  • datango #19
    nekem lassan 2 éves a t610 , és szeretem a sony ericsson-t ... mert "ocsón" ad és belerak minden jót , míg a nokia "ocsó" keszulékeibe nincs benne csomo minden...
  • Cat #18
    igen, Memory Stick Duo vagy Memory Stick PRO Duo jó bele.
  • 3P #17
    Bocs nem fogalmaztam egyértelműen én a Sony Ericsson K510i-re gondoltam (a flip-flop telefonok nem érdekelnek). A szövegből meg nem volt egyértelmű, hogy a bővíthetőség az 510-re is vonatkozik-e.
    Tehát a Sony Ericsson K510i bővíthető memória kártyával?
  • jonnie #16
    Akkor a k700i-m mért nem csipog exponálás közben ha némára van állítva??
    Előtte nekem is nokiám volt, de mikor az kimúlt nem láttom olyan nokiát ami tettszerr volna, úgyhogy megvettem az se-t, ami szép, és jó, és remélem az is marad :)