Specker Balázs

A Lenovo a kis- és középvállalkozásokra koncentrál

Az új termékkínálatban a J széria jelöli az Intel processzoros asztali gépeket, míg a C széria az asztali gépeket takarja, amelyekben a másik processzoróriás, az AMD chipjei is megtalálhatóak lesznek.

A Lenovo több olyan alacsony árfekvésű PC-t dobott is piacra dobott, amellyel leginkább a kis- és középvállalkozások 400 milliárdos piacát próbálja megcélozni. A Lenovo 3000 termékcsaládban szereplő 349 dolláros asztali PC-knek és a 599 dolláros laptopoknak elsősorban a Dell és a HP gépeivel kell felvenniük a versenyt. A kínai óriáscég abban bízik, hogy előnyt jelent számára a hétvégen befejeződött torinói Olimpiai Téli Játékok szponzorálása is.

Ez a számítógépgyártó második alsó árkategóriás termékcsaládja a piacon. Az M és az A szériás vállalati szintű ThinkCentre asztali gépek mellett a kisvállalkozásoknak szánt E sorozat még 2005 októberében debütált a piacon. A C100 notebookok Intel Pentium M, illetve Celeron M processzorral is kaphatóak lesz. A 1,3 hüvelyk vastagságú, 2,8 kg-os számítógép 802.11 vezeték nélküli LAN, Bluetooth és Ethernet kacsolódási felületet is kínál a multikártyás olvasó és a négy USB port mellett. Az árak 599 dollárról indulnak.

A J100 és a J105 asztali gépek SATA meghajtó-támogatást, hat USB 2.0 portot és előre kivezetett audio be- és kimeneteket rejtenek magunkban. A két modell közti különbség, hogy az előbbi Intel Celeron D vagy Pentium 4 processzort, míg az utóbbi AMP Sempron vagy Athlon chipet tartalmaz. A Sempron processzoros J105, Windows XP Home-mal 349 dollárral nyitja az árlistát, míg a Windows XP Próval és Pentium 4-es chippel érkező J100-as csúcsmodellért 499 dollárt kell fizetni - áll a cég a oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #1
    350$ nagyon olcsó, pláne h winxp is van az árban ...(256ram, 3000+/1.8ghz sempron, 80gb winyo, integrált vga(ez az egy a necces, ha nincs benne agp/pciE csati), modem, lan, cd-rom(nameg ez...))

    400$ a cdiro/dvd-combos, 512ramos változat, az már elég elfogadható gép, ha az integrált VGA helyett lehet beletenni mást is ... később...