Tóth Kristóf

Két új BenQ-Siemens mobil

A BenQ Mobile két új alsókategóriás telefonját az egyszerűség jellemzi, a gyártó szerint esetükben a "minimalizmus találkozik a hatékonysággal".

A BenQ Mobile úgy véli, hogy sokak számára az egyre nagyobb tudású mobiltelefonok inkább ijesztőek, mint vonzóak, mert úgy érzik, hogy a bonyolult funkciók között képtelenek eligazodni, mivel alapvetően telefonálni szeretnének készülékeikkel. Számukra készítették el ezt a két könnyen kezelhető, csak a mindennapi életben szükséges alkalmazásokat tartalmazó mobiltelefont.

A fejlesztési alapelvek a gyors áttekinthetőség, kényelmes kezelhetőség, egyszerű navigáció, egyértelmű menüpontok és színes kezelői felület voltak, hogy a felhasználók gyorsan beletanuljanak a készülékek kezelésébe. Éppen ezért az egyes funkciókhoz való gyors hozzáférést a gyorstárcsázó gombok biztosítják, például az ébresztőóra a 3-as gomb megnyomásával aktiválható. Programozható gombok, 32 szólamú csengőhangok és háttérképek segítségével némileg személyre is szabhatjuk az új készülékeket.

A leegyszerűsített funkciók nem is annyira minimál technikával párosulnak: 128 x 128 pixel felbontású, 65 536 színű kijelző, MMS-funkcióval kiegészített WAP és a GPRS, azaz a kommunikáció nem csak a beszédre korlátozódik. Mindemellett valamennyi utazásnál és pihenésnél használható alkalmazás megtalálható a készülékekben, például a szervező, az előre betáplált sürgősségi telefonkönyv, többnyelvű szótár és legalább két játék.


Az AF51 elfér a zsebünkben, 96 x 64 pixeles külső és karcmentes üveggel ellátott, 130 x 130 pixeles belső kijelző jellemzi, antennája be van építve. Mindkét kijelző 65 536 színű, ami egyedülálló ebben a kategóriában. Beépített futófény jelzi a felhasználónak az elmulasztott hívásokat és a beérkező SMS-eket. A fekete és szürke színben gyártott, összecsukható telefon várhatóan márciusban kerül a hazai üzletekbe.


Az A31-es telefon egy vékony, hagyományos kialakítású készülék, de valamennyi fontos szervező funkciót tartalmazza: az emlékeztetővel kombinált naptár és az ébresztőóra biztosítja, hogy ne feledkezzünk el a fontos nevekről és címekről valamint az aktuális eseményekről és találkozókról. A gyors hozzáférést a navigációs gombnál található határidőnapló ikon biztosítja. Mivel a készülék mértékegység-váltót és világórát is tartalmaz, vaskos határidőnaplónkat és az ébresztőórát felesleges magunkkal cipelni utazáskor. Az A31 fémszínű bevonattal, szürke és vörös színben lesz kapható a hazai üzletekben, előreláthatólag a következő negyedévtől

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kane #11
    eleve sz...r a siemens
  • csaba32 #10
    hát te beteg vagy!!!!az a31 egy nagy szar!a másik az viszonylag türhető de a siemens amugy is ratyi!
  • Mipi #9
    Az A31 jól néz ki!!!
  • Zenty #8
    Ez hülyeség a siemens telok jok,bár itt is voltak rossz szériák,mint minden masik gyárnál...
    jó pl: me45
    Akkoriban ár érték arányba a legjobb volt! És legendás a megbizhatósága ( hardverileg és sowtosan is) mai napig teljesen joh muxi!
    Erröl váltottam m65 -röl! Evvel sincs semmi problema.Igaz van némi negativumja,hogy az aksija gyenge,de hát ezen lehet változtatni!

    Szal szerintem a siemens nem tökély ,de ütés állo mobilokbol ö csinálja az egyik legjobbakat!
    Bár ,hogy a benq megvette ugy látom ezt az m szériát eléggé hanyagolják ,pedig ez az egyik ütő kártyájuk lenne :(
  • selyem #7
    szerintem meg igen(jobban birják, és a siemensek is).
    Vegyük az én példámat siemensem van (m65) IGAZ ÜTÉSÁLLÓ. Eset már le (Magyar)utra ugy hogy patogot utána egy kb.métert,ja és utána sikerült átcaplatam rajta bicajal (igaz csak 60kiló vok) egy-két !!!!kis!!!! karcoláson (sarok, hátulja föleg a védö fém része) kivül semi baja sem lett. Hozáteszem nem az én hibám volt de nem is ez a lényeg. Ja ez csak egy példa volt, mert azota nem vigyázok rá anyira hátés azota idönként le esik,stb. még mindig sincs semi baja a karcolásokon kivül.
    De tudnék mondani jobb példákat is de inkább a sajátomat mondtam el.
    arrol hogy gyártotál Siemenset és egy rakás szar azt elhiszem de én is ismerek telefon összeszerelö emberet Nokiákat csinálnak föleg és ő sincs jobb véleményel roluk föleg az ujakrol. de az uj Samsungat is szidja ilyen tekintetböl. a selejteket ugyis kidobják vagy megcsinálják.
  • roliika #6
    Az igaz, hogy az időseknek kell hát nem ilyen,de hasonló képességű telefon. :-)De ez a mondat "Sokkkal kisebb a meghibásodási arány ezekben a telefonokban" már nem állja meg a helyét...vagyis nem a Siemensnél. Tudom mert gyártottunk Siemenseket.:-) Beragad a billentyűzet,recseg-ropog az egész,lefagy,funkciók nem működnek,rossz a kijelző minősége, ponatalan forrasztásaok/ bár ez sütés valójában nem forrasztás/,elavult technológia.
  • Flashy #5
    az alsó jobban tetszik. a felső furcsa ezen a nemtommilyen képen (fotó vagy csak terv), lehet hogy élőben jobb.
  • selyem #4
    auruma véleményével egyetértek. bár az idösekek nagy részének ennek a teloknak a tudás egy kicsit sok.(de nem is nekkik csinálták ezt a telefonokat)
  • Auruma #3
    CAT!

    Nem csak ebbe az irányba fejleszt a BENQ.
    De kell alsókategóriás telefon is! Sokkkal kisebb a meghibásodási arány ezekben a telefonokban. Az idősebbeknek ilyen telefont kell csinálni nem 300 €-ért német baromságot!
  • Cat #2
    a siemens már belebukott egyszer az alsókategóriás telefonok nyomatásába - egyszerüen nincsen rajtuk egy eurocentnyi haszon se. Persze lehet hogy a Benq ugyanazt akarja csinálni amit a német gyártó, csak kiskinaiakkal, azaz a munkaerő költséget leszorítva - kétlem hogy sikeres lenne ez a taktika.