Berta Sándor

Filmszolgál­ta­tást indí­tott a német T-Online

Az 56. Berlinale filmfesztivál tiszteletére a T-Online és a filmportal.de közös akciót indított, amelynek keretében a szolgáltató ügyfelei online is megtekinthetik a legjobb filmeket.

A klasszikus és népszerű művekből álló kínálatot a Német Moziszövetség által a filmszínházak százéves működésének évfordulójának alkalmából elvégezett felmérésekre kapott válaszok, négyszáz német filmkritikus, valamint az elmúlt tíz évben a német filmdíjat megnyerő színészek és szakemberek véleménye alapján határozták meg. A T-Online előfizetői az 1,95 eurós átalánydíj kifizetése után a kínálatból kiválasztott bármelyik filmet tetszőleges alkalommal megtekinthetik 24 órán belül. A filmek rögzítésére nincs mód.

A Berlinale megnyitójára ráadásul a szervezők a Comedian Harmonists című film grátisz megtekintésének lehetőségével próbálnak kedveskedni a felhasználóknak. Ahhoz, hogy valaki igénybe vehesse a szolgáltatást csupán egy T-Online DSL-hozzáférésre, valamint egy számítógépre és monitorra vagy egy "Ready for T-Online Vision" minősítéssel rendelkező, hálózati csatlakozásra képes asztali lejátszóra van szükség. A kezdeti kínálat egyelőre húsz filmből áll. A megnézhető művek között van például a Good Bye Lenin, a Metropolis, az Emil és a detektívek és a Metropolis.


Magyarországon jelenleg az SMS-es módszer dívik, amikor is a felhasználó elküld a mobiltelefonjáról egy emelt összegű SMS-t, amiért cserébe egy vagy több napig kedvére csemegézhet és tölthet le a warez- vagy legális oldalakról. Míg előbbit a szerzői jogvédők nem nézik jó szemmel, az utóbbi mára teljesen elfogadottá vált, már több cég is nyíltan hirdeti ezeket a lehetőségeket. Az internetszolgáltatók közül eddig itthon még csak a T-Online szállt be a piacra, a cég előfizetői a T-Online Tékában csemegézhetnek vagy kívánságlistára tehetik a nekik tetsző alkotásokat. A cég kínálatában jelenleg 204 film szerepel.

A médiában egyre gyakrabban lehet találkozni azzal, hogy egyes televízióadók online is elérhetővé teszik műsoraikat, vagy az adások egyes részeit. Így döntött már a Magyar Televízió, a Duna TV, a TV2, az RTL Klub, a Zenit TV, a Magyar ATV és a Fix TV. Online DVD-kölcsönzőkből szintén egyre több van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat 02 #3
    "Good Bye Lenin, a Metropolis, az Emil és a detektívek és a Metropolis."

    :D
  • HuMarci #2
    "Magyarországon jelenleg az SMS-es módszer dívik, amikor is a felhasználó elküld a mobiltelefonjáról egy emelt összegű SMS-t, amiért cserébe egy vagy több napig kedvére csemegézhet és tölthet le a warez- vagy legális oldalakról. Míg előbbit a szerzői jogvédők nem nézik jó szemmel..."
    Hát ez lol.
    Ilyet közz tenni egy npszerű internetes hírmagazinba :D Eltudom képzelni hogy mindenki tölt majd ezerrel az smsbaseről :D:D:D
  • Rafaelo #1