Médiainfó.hu

Nyerésre állnak az online lapok

Tavaly novemberi amerikai adatok szerint egyre többen olvassák a nyomtatott lapok internetes kiadásait - derül ki a Nielsen és az Amerikai Újságok Szövetségének összeállításából.

Az adatok azt mutatják, hogy tavaly novemberben legalább egy alkalommal közel 55 millió amerikai kereste fel az újságok weblapjait, ami 30%-os növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest. Novemberben tehát minden harmadik internetező, azaz az internetes felhasználók 36%-a felkereste valamelyik újság honlapját.

"Az újságok honlapjainak olvasottsága 2005 harmadik negyedévétől kezdve ugrott meg látványosan, ami összefügghet az ország déli részén tomboló hurrikánokkal is" - tette hozzá a kutatást publikáló szervezet egyik munkatársa. Az adatok persze senkit nem érhettek meglepetésként, hiszen az már régóta mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a net fokozatosan az egyik legfontosabb információforrássá válik, egyre inkább kiszorítva a nyomtatott sajtót.

Ha azonban eltekintünk a novemberi adatoktól, és immár a decemberi látogatottsági adatokat is megvizsgáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy akkor részben visszaesett az olvasottságuk, hiszen durván 52,4 millió látogatót regisztráltak a különböző újságok oldalai. A honlapokon töltött idő nagyjából 40 és 45 perc között változik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!