SG.hu

A Sun adja az NBCOlympics.com technológiai hátterét

A Sun Microsystems biztosítja az NBCOlympics.com hálózati hátterét és az interaktív technológiát az NBC tudósításaihoz az olaszországi Torinóban február 10–26. között megrendezendő 2006-os Téli Olimpiai Játékok alatt.

A cég szerint az NBCOlympics.com videoközvetítései a digitális média olyan élményét nyújtják, amelyre eddig egyetlen amerikai televíziós társaság sem volt képes egy sporteseményről szóló híradás keretei között. A tájékoztatásnak része lesz például az e-mail és SMS-értesítés az olimpia fontosabb történéseiről.

"A legutóbbi három olimpián az NBCOlympics.com újraértelmezte az online tudósítás fogalmát" – mondta Gary Zenkel, az NBC Olympics elnöke. Az oldal műszaki hátterét az ipari szabványú Sun Fire v490 UltraSPARC IV+ alapú rendszerek és a Sun Fire x64 (x86, 64-bites) szerverek adják. A szervereken nyílt forrású Solaris 10 operációs rendszer fut Sun N1 System Managerrel. Az összes eredményt, videót és a közvetítés egyéb anyagait Sun adatkezelő termékek fogják tárolni és feldolgozni Sun 5310 NAS és Sun 6130 Fibre Channel SAN meghajtókon.

Az NBC 1996-ban, az atlantai játékok során kezdett online olimpiai híradással foglalkozni. Az internetes jelenlét drámaian növekedett 2000-ben a sydneyi olimpián, illetve 2002-ben Salt Lake Cityben. 2004-ben az NBCOlympics.com-nak több mint 13 millió egyéni látogatója volt, és a kritikusok elismerését is megkapta az athéni olimpiai tudósításaiért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!