Gyurkity Péter

A vírusirtók piacára tart a Microsoft

A szoftvercég nyilvánosságra hozta a tervezett biztonsági szolgáltatáscsomag előfizetési díját, valamint a csomagban megtalálható funkciókat. Ezzel lépnek be végérvényesen a vírusirtók piacára.

A jelenleg béta változatban elérhető OneCare Live a vállalat közleménye szerint júniustól lesz elérhető, mégpedig csaknem 50 dolláros, azaz mintegy 10 ezer forintos éves előfizetési díjért. Akik viszont áprilisban csatlakoznak a bétatesztelők táborához, kedvezményes 20 dolláros díj ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást, és szintén legfeljebb három számítógépen használhatják azt.

A cég még tavaly jelezte, hogy új, előfizetéses csomag bevezetését tervezi, amellyel végérvényesen belépnek a Symantec és egyéb öreg motorosok által uralt biztonsági szoftverpiacra. A béta verzió november óta elérhető, és már akkor megtudhattuk, hogy a hagyományos vírusirtó mellett egyéb funkciókat, úgy mint adatmentés és optimalizálás is igénybe vehetünk. Az egyedüli feltétel az angol nyelvű Windows megléte volt, és az érdeklődés szintjét jelzi, hogy a tervezett 15 ezres létszámot hamar túlhaladták. A főszerepet természetesen a Defender - korábbi nevén Microsoft Antispyware - kapta, igaz, a kémszoftverek és rootkitek elleni védelmet csak a végleges változatban ígérték.

A közlemény szerint a csomag összesen négy szolgáltatást foglal magában. Az első a Protection Plus, amely a vírusok, kémszoftverek és egyéb kártevők elleni védelemért felelős, természetesen az automatikus frissítés lehetőségével. A Performance Plus a teljesítmény és megbízhatóság fenntartását hivatott biztosítani optimalizációs funkcióival, míg a Backup and Restore nevéhez híven az adatmentést- és visszaállítást végzi. A Help and Support révén a támogatói központ segítségét vehetjük igénybe, telefonon, e-mailen vagy chaten keresztül.

Az 50 dolláros árral a vállalat azt reméli, hogy kedvezőbb ajánlatként jelenik meg a konkurens cégek termékeihez képest. Példaként a Norton Antivirus 2006-ot hozhatjuk fel, amely 80 dollárba kerül, igaz, a licenc megújítása csak 30 dollár, míg a OneCare újabb 50 dollárunkra tart igényt. Mivel azonban a Vista Jim Allchin nyilatkozata szerint nem foglal magában saját vírusirtót, így egyértelmű, hogy a szoftvercég az új szolgáltatás használatára szeretné rábírni a felhasználókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • prezideente #30
    EZ HIHETETLEN!!!!
    Az SGre írtam és nem kaptam azt hogy hülye vagyok.
    Most teljesen meghatódtam...
    Köszönöm :P
  • scheitz601 #29
    Valami mindig is azt súgta nekem, hogy a víruskereső, vírusírtó programok gyártói írják magukat a vírusokat is, hogy keresletet biztosítsanak a szoftvereiknek. Nem meglepő, hogy a Microsoft is belép ebbe a körbe. Amilyen megbízhatatlanok a Windowsok... Szerintem direkt csinálják, hogy tele hibával piacra dobják ezeket a felhasználóbarát szörnyűségeket. Magukhoz láncolják a felhasználókat az egyszerű kezelhetőséggel, de folyamatosan szívatják is a szerencsétleneket. Itt fagy le, ott dob egy kék ablakot, amott meg a rendszer nem válaszol... Most meg hivatalosan víruskeresőket is gyártanak majd, ami mellett nemhivatalosan kőkeményen írják majd a vírusokat is. Persze adni fogják hozzá a víruskeresőszoftverüket, de ha az is olyan "jó" lesz, mint a Windowsuk, akkor nem sok jót remélek. Milliókkal fognak kiszúrni, akik ráadásul ismét fizetni is fognak a szívatásért.
  • Caro #28
    Talán kipróbálhatnátok azt is, hogy Vmware player.
    A vmware player ingyenes, és tudtok leszedni hozzá olyan image-t szintén ingyen, ami egy szem böngészőt tartalmaz.
    Így egy elkülönített környezetben lehet netezni, és biztosan nem szívtok be semmit.
    http://www.vmware.com/download/player/
    http://www.vmware.com/vmtn/vm/browserapp.html
    Meg még tudom ajánlani a DSL-t(Damn Small Linux), ez egy live CD, 50 mega.
    Indításkor beírjátok, hogy dsl toram, és az egész egy ramdisk-ből fog futni, és baromi gyors.
    Ehhez persze újraindítás kell.(persze ezt is lehet vmware-ben futtatni, de kell hozzá gyártani egy vmx file-t :D )
    Nincs benne sok minden, ebbe nem is fér bele, de azért böngésző, levelező, zenelejátszó van.
    Ezzel sem fogtok semmit se beszívni :)
    http://www.damnsmalllinux.org/
  • kbupdate #27
  • IoIa #26
    Ha hülyét akarsz látni, akkor elegendő csak tükörbe nézned. Most szaladhatsz is vamzerkodni a mod haverjaidhoz. Jöhet a felkiáltójel.
  • Kaadi #25
    Ne felejtsuk el hogy az utobbi idoben a biztonsagi rizikot noveli egy igen egyszeru dolog: a neten rengeteg pornora, crack-re, patch-re meg cheat-re ehes felhasznalo bolyong es nekik ugyesen elkeszitett oldalak magyarazza HOGY AMIKOR A TUZFAL BEKAPCSOL KATTINTS YES-re. Ha valaki balek vagy figyelmetlen es a nagy sietsegbe letolt 12 exploit-ot akkor utana nem erdemes csodalkozni hogy a Windows nem ugy megy ahogy kene. A minap egy kolleganom egy kepernyovedovel nem kevesebb mint 7 spyware es adware progit toltott le, elcsesszve a IE-t.
    Nem art ha az ember olyan e-mail szolgaltatot valaszt amelyik alapbol irt minden gyanus levelet, igy a problemak kb 40-50% meg is oldodott.
  • h4x0r #24
    Vagy akar AVG+Windows beepitett. Az is jol muxik.

    prezideente: 1001 egyeb oka lehet, hogy virust szopott be. Nem mindig kell hinni az artatlan bongeszesnek.
    En mondjuk ezert hasznalok Linuxot, es ezert van "rendes" tuzfalunk (marmint kulon gep, egy 486-os)...
  • kbupdate #23
    "az ártatlan böngészéssal"

    :D:D:D

    mit értünk "az ártatlan böngészés" alatt:D
  • EvilDevil #22
    A vitát lezárhatjuk azzal, hogy mindeki használjon egy megfelelő hatásfokú víruskereső+tűzfal párost és akkor nem lehet gond...

    Én a NOD32+Outpost kettősét használom és ajánlom mindenkinek!!!
  • prezideente #21
    amúgy:
    f) ismerősöm hülye a windows jó biztos csak ő lehet a hibás az ártatlan böngészéssal