Gyurkity Péter

Kibővül és nevet vált a Microsoft AntiSpyware

A vállalattól kiszivárgott hírek alapján a kémszoftverek ellen védő alkalmazás új funkciókkal bővül és ezentúl Microsoft Defender néven lesz megtalálható. A távlati cél a Windows Vista biztonságának fokozása.

A nagyközönség egy vállalati blogból szerezhetett értesülést a változásról. Ebből megtudhatjuk, hogy a "Defender" módosított kezelőfelülettel, és új védelmi funkciókkal érkezik. Az alkalmazás ugyanis ezentúl a rootkitek és a billentyű-leütéseket naplózó kémek ellen is védelmet nyújt - a blog szerint a program átláthatóbb lesz, és kezelése is könnyebbé válik.

A biztonsági szoftver mind Windows XP, mind Windows Vista operációs rendszeren elérhető lesz, utóbbin már minden bizonnyal a rendszer integrált részeként. A programot természetesen a Windows Update weboldalról is letölthetjük, mint az AntiSpyware továbbfejlesztett változatát, és az új verzió már magában foglalja az illesztőprogramoknál megszokott aláírást. A bejegyzés szerint a Defender felismerő-technológiája is sokat javult, amelyet a cég vírusirtó-motorjának átvételével értek el. Vállalati ügyfeleknek továbbra is a Windows Server Update Services oldalt ajánlják, ahol egy új kategóriában a program adatbázisának frissítései is elérhetők lesznek.

A Microsoft AntiSpyware első előzetese még januárban jelent meg. A szoftvercég ezzel egy számára új területen, a biztonsági piacon igyekezett megkapaszkodni és első próbálkozása jól sikerült. Kisebb problémáktól eltekintve a kémprogramok elleni alkalmazás jól muzsikált, és megnyerte a felhasználói tábor egy részét. Legutóbb arról számoltunk be, hogy otthoni használatra a végleges verzió is ingyenes marad, míg a vállalatoknak marad a fizetős Windows OneCare Live szolgáltatás. Érdekes módon akkor nem esett szó a névváltoztatásról.

A Cnet értesülése szerint a Defender még korántsem érte el végleges állapotát. Elsőként minden bizonnyal a következő generációs Windows tesztelői vehetik majd kézbe a megújult szoftvert, míg arról egyelőre nem érkezett hír, hogy Windows XP-re mikor jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)