Berta Sándor

Kalózlemezek egy fagylaltárusnál

Egy nagy-britanniai fagylalt- és jégkrémárust 200 óra közmunkára ítélt egy szigetországi bíróság. A férfi ellen az volt a vád, hogy a jeges nyalánkságok mellett illegálisan másolt játékokat és zenei CD-ket, valamint DVD-ket is árult a pult alól.

Az 50 éves, South Lanarkshire-ből származó William Agnew kénytelen, kelletlen bevallotta, hogy valóban nem csak jégkrémeket és fagylaltokat árult. A rendőrség 2003 májusában bukkant a Blantyre városában élő férfi "bűnbarlangjára". A nyomozók házkutatásokat tartottak az üzlethelyiségekben és több mint 4000 illegálisan másolt DVD-t, játék és zenei CD-t foglaltak le. A lefoglalt szoftverek és zenei albumok értéke megközelítette a 100 000 brit fontot, ami 147 000 eurónak megfelelő összeg.

William Agnew-nek azonban nem kellett börtönbe vonulnia, a bíróság úgy döntött, hogy okulásképpen inkább 200 óra közmunkára ítéli a férfit. Ki tudja, talán a közmunka közben még jégkrémet és fagylaltot is árulhat majd...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #3
    Gondolom a hideg, téli évszakok alatt nem nagyon ment a fagyi biznisz...
  • Andris #2
    Tökjó, legalább nem cseszik szét szerencsétlennek az életét. Amúgy meg szerintem azért voltak elnézőek mert nem nagyban csinálta.... az meg hogy hány darabot DVD-t találtak nem jelent semmit. Najó lehet, hogy tévedek :) de ez a büntetés akkor is sokkal méltóbb ehhez a bűntényhez.
  • pepe003 #1
    Legalább nem kapott börtönbüntetést, és nem úgy kezelték mint egy többszörös sorozatgyilkost. Ez azért haladás. Nem?