MTI

Web-TV üzletbe vág a Telefonica

A spanyol telekommunikációs óriáscég, a Telefonica négy távközlési szolgáltatóval kötött megállapodást arról, hogy nagysebességű DSL internetes hálózatain televíziós programjaikat is továbbítani fogják.

A Telefonica - amely német DSL hálózatát olyan internetszolgáltatóknak adja bérbe, mint az AOL és a Telecom Italia német leányvállalata, a HanseNet - bejelentette, hogy a rendszerek tesztje napokon belül megkezdődik. Közölték, hogy a közszolgálati csatornák közül a ARD-vel és a ZDF-fel, a kereskedelmi televíziók közül pedig a RTL -lel és a ProSiebenSat.1-gyel kötöttek szerződést. A megállapodások részleteit nem közölték, és a szolgáltatás megindításának céldátumát sem jelölték meg.

A spanyol cég a valamikori német állami monopóliummal, a Deutsche Telekommal áll nagy versenyben, hogy melyikük lesz az első, amely internetes televíziózást kínál Németországban. A Deutsche Telekom korábban azt közölte, hogy mintegy 100 szabadon fogható, illetve fizetős televíziós csatornát kíván kínálni új, ultragyors V-DSL hálózatán - az év második felében. A társaság vezetékes telefonálásért felelős vezetője, Walter Raizner múlt heti közlése szerint számos szolgáltatóval tárgyalnak, de ezek egyikét sem nevezte meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!