SG.hu

Interaktív digitális tévé Shanghajban

2006 február végétől Sanghaj Pudong városrészében először 5000 háztartás fog interaktív digitális TV-t használni az interneten keresztül (IP TV).

A kínai vezetékeshálózat-üzemeltető, a Shanghai Telecom már augusztus közepe óta folytat sikeres tesztüzemet a Siemensszel közösen. Az alkalmazott settop-box a Gigaset M358 IP készülék lesz. A Siemens kulcsrakész komplett megoldást szállít és installál: a videostreamertől a szervizig és a settop-boxig, amit a DSL-telefonvonal és a TV közé kell kapcsolni. A nézők az IP TV-n kívül egy sor más alkalmazást - pl. gyors internet-elérés, video-on-demand, videoletefónia webkamerával, adásrögzítés (PVR), dinamikus sportfogadás - is igénybe vehetnek.

A HE-nek hatalmas növekedési potenciálja van Kínában. Ez a vezetékes telefontársaságoknak lehetőséget ad, hogy a hagyományos telefonüzlet hanyatlását több mint kompenzálhassák. Kínában jelenleg 360 millió TV-tulajdonos mellett 25 millió szélessávú vonali előfizető van. Azzal számolnak, hogy ezek közül az egyre vonzóbb alkalmazások, a technika tökéletesedése és nem utolsó sorban a pekingi olimpia hatására akár 4-5 millióan HE-előfizetővé válhatnak. Ez csak settop-boxban 230 millió USD értékű üzletet jelenthet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!