Gyurkity Péter

Online bolttal egészül ki az eBay

Az aukciós portál új áruház beindítását tervezi, amely tavasztól egészítené ki a már jól ismert online árveréseket. A hirdetők ezzel gyorsan és rögzített árakon szabadulhatnának meg eszközeiktől.

A Reuters értesülése szerint Bill Cobb, az eBay észak-amerikai részlegének elnöke már a hét közepén értesítette a regisztrált felhasználókat az idei évben tervezett újdonságokról. Körlevelében egyebek mellett jelezte, hogy - ha minden jól megy - tavasszal beindulhat az eBay Express névre keresztelt szolgáltatás, amely kibővítené az eddigi kínálatot, és új lehetőségként jelenne meg a hirdetők számára. A lehetőség eddig is megvolt, hogy rögzített áron vásároljunk, ám ez mindössze az ajánlattevők csábítását volt hivatott megoldani, és az első licit megtételekor eltűnik.

Az Express előnyeként a gyorsaságot és a rögzített árakat említik. Az érdeklődők egy része ugyanis túlságosan türelmetlen ahhoz, hogy kivárja az aukció végét, és hosszadalmasnak, nehézkesnek találja a procedúrát. A cég ezt igyekszik kiküszöbölni, és azt ígéri, hogy az újonnan induló oldalon az Amazonhoz hasonlóan saját kosarunkba dobálhatjuk be a kiválasztott termékeket, eszközöket, szolgáltatásokat, amelyeket azonnal, fix áron vásárolhatunk meg. A tavasszal induló szolgáltatás a tervek szerint a meglévők mellett jelenne meg, és az eladók új hirdetés esetén választhatnak majd, hogy hagyományos aukció, vagy azonnali eladás formájában kívánnak megszabadulni cuccaiktól. Az újítás kezdetben kizárólag az észak-amerikai eladók számára lesz elérhető, ám belátható időn belül kiterjesztik majd a többi kontinensre, így Európára is.

A cég ezzel egy időben jelezte, hogy ismét emeli a listázási díjat. A legutóbbi negyedéves pénzügyi beszámolón elhangzott, hogy a 25 és 975 dollár közötti ajánlatoknál 2,75-ról 3 százalékra növekszik a díj, míg az ennél olcsóbb termékeknél csökkenést ígérnek. Az árváltozás szintén az észak-amerikai hirdetőkre vonatkozik, a világ többi részén csak később lép életbe. Reményeik szerint az új lehetőség az eddiginél több vásárlót vonz majd, főleg azokat, akik a hagyományos e-kereskedelmi formákat részesítik előnyben az aukciók helyett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aramir #8
    Jaja, a Vaterán fix árnak, illetve villámárnak hívják, a te üzenetedben a villámáras termékekről írtál a döltbetüs szövegben, ott tényleg eltünik.
    Persze, hogy kevesen élnek vele, mert az egy plusz fizetős szolgáltatás az eBayen, és az első licitnél eltünik, így feleslegessen lett kifizetve a villámáras lehetőség.
  • pemga #7
    Ah so, ha valaki kockáztat és nem akarja azonnal megvenni, hanem inkább licitál, akkor eltűnik. Így már értem. De ahogy nézem, elég kevesen vannak, akik felajánlják a választás lehetőségét... leginkább színtisztán csak azonnali vétel van. De az biztos, hogy amíg az ember látja azt a gombot, addig egy mozdulattal és várakozás nélkül meg lehet venni. Sőt, erre lehet is keresési feltételt adni.
  • pemga #6
    Hmm, szerintem itt két dolog van kicsit keverve. Az egyik a piros a másik a kék betűs.

    A kéknél nincs lehetőség licitálásra, csak azonnali megvételre, pontosan az, mint amiről a cikk is beszél. Általában itt nem is egyetlen cuccról van szó, hanem sok felkínált darabból annyit veszel amennyit akarsz. (Pl. memóriát párosával).

    A pirosnál IS meg van a lehetőséged arra, hogy megvedd a cuccot, (nem kötelező megadni licitálási lehetőséget). Hogy eltűnik-e vagy sem az első licitnél, nemtom, emlékeim szerint ha kellett akkor megvettem és nem vártam. Ha valakinek ez teaser, ám legyen :). A legelején egész biztosan rá lehet kattintatni a villámárra és onnantól kezdve a tied, nem kell megvárni a licit végét, vagy amíg bárki más licitál a cuccra.
  • Aramir #5
    Dehogynem, eltünik a villámár, ha licitálnak a cuccra. Pl indítok egy akármit 1 fontról és beállítok 15 font villámárat, az első licitnél eltünik a villámár, és onnantól csak licit van. Az angol oldalon így van, a többin nemtudom.
  • pemga #4
    Ezt én se értem. És mi az a mondat, hogy A lehetőség eddig is megvolt, hogy rögzített áron vásároljunk, ám ez mindössze az ajánlattevők csábítását volt hivatott megoldani, és az első ajánlat megtételekor eltűnik.. Hová tűnik el? Ha valaki azt az árat benyomja onnantól kezdve az övé, megvette, csá. Függetlenül attól, hogy mennyi idő van még hátra, hányan biddeltek rá eddig (ha lehetett), vagy akármi. A tényleges boltok nagy része most is így kínálja a cuccukat, elég beírni, hogy Kingmax és nézni hány ilyen és hány aki ténylegesen aukcióra kínálja (kb 95%-5% lehet az arány)
  • Gabest #3
    Most is van rögzített ár, és kvázi bolt is, ahol csak egy valaki cuccait lehet nézegetni. Mi ebben az új?
  • Lacc #2
    Ja tényleg nem, sry elolvastam :)
  • Lacc #1
    Akkor nem éppen pont Offline bolttal?