Gyurkity Péter

Külső Blu-ray-meghajtót kaphat az Xbox 360

A CES 2006 kiállítás lezárulta után a Microsoft részéről elhangzott, hogy a legújabb konzolnál alkalmazott megoldás lehetővé teszi a következő generációs, így akár egy Blu-ray-meghajtó csatlakoztatását is.

Erről Peter Moore, a Microsoft Interactive Entertainment Division első embere beszélt a japán ITmediának adott interjúban, hozzátéve, hogy az Xbox 360 soha nem tartalmaz majd beépített HD DVD lejátszót. A korai tervektől tehát, amelyek éppen egy ilyen beépített meghajtóról szóltak, mostanra eljutottunk odáig, hogy a cég már nem szeretné magát elkötelezni egyik következő generációs formátum mellett sem. Azzal, hogy mindkét verzió csatlakoztatását lehetővé teszik, gyakorlatilag kiváró álláspontra helyezkednek.



A múlt héten véget ért rendezvényen elhangzott, hogy a konzolhoz egy külső HD DVD meghajtót szállítanak, valamikor idén. Júniusra körülbelül 4,5 millió példányt szeretnének értékesíteni, és reményeik szerint az eladásoknak igen jót tesz majd, hogy addigra 50 új, nagy felbontású (high definition) játék is elérhető lesz. Azt még nem lehet tudni, hogy a külső lejátszó mennyi kóstál majd, de nem valószínű, hogy túl drága lesz, mivel tekintettel kell lenniük a konkurens PlayStation 3 konzolra, amely már beépített Blu-ray-meghajtóval érkezik. A Sony többek között éppen ezért bízik annyira választásában, és azt reméli, hogy a konzollal összekötve formátuma nem vallhat kudarcot.

A Reuter hírügynökség pénteken jelentette be az NDP Group adataira támaszkodva, hogy a szoftvercég eleddig összesen mintegy 600 ezer példányt értékesített, amit jó eredményként értékelnek, annak ellenére, mert a Microsoft nem igazán tudta kielégíteni a vásárlói igényeket. Az elemzői cég szerint a nagyobb játékkiadók és a viszonteladók is hiányról beszélnek, míg a szoftvercég leszögezte, hogy gyártósoraik teljes kapacitással üzemelnek, és mindent megtesznek a helyzet javításáért.

Az egyelőre még nem látható, hogy teljesíteni tudják-e első féléves célkitűzésüket, vagyis a 4,5-5,5 millió darabot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jimmy127 #53
    de amig téged lekötnek ezek a játékok addig engem hidegen hagynak két dolog miatt konzolon jobban szeretek játszani és ez a műfaj amit leírtál engem meg nem érdekel nagy ívbe teszek rá engem meg lekötnek még mindig a tizéves sonic gémek,meg az autos outrun 2 meg a gta tipusu játékok.és hidd el x-box 360-on is vannak és lesznek olyan gémek amiket nem fogok meg unni pár év alatt.
  • Caro #52
    Én PC-n átlag 7-8 éves játékokkal játszok, és tökéletesen kielégítik minden igényemet.
    Pl.: Starcraft, Baldur's Gate.
    Ezek tudtak, és még mindig ütnek, ellentétben a mai egynyári játékokkal.
    És megunni se lehet őket.
  • Ma2ska #51
    A MS csinálja jól az alap dvd megh val, realative olcson egy brutális hw t ad a juzereknek, akik ha akarnak később vehetnek ezt azt. A sony ezzel szemben a kétes jövőjü formátumát erölteti rá a jónépre horribilis pénzért. Lesz az 200 K bizony. Ki a f. om veszi akkor itt meg?
  • jimmy127 #50
    120000 ft-ért kapok egy 360 premiumot jó 6 évig a játékokat ugy is csak dvd-re fogják írni ha meg nyer valamelyik formátum veszek hozzá lejátszót és már is a film problémáim is megvannak oldva,egy csomo minőségi segas játék egy csomo fps,kalandjáték pgr 3,halo 3,dead or alive 4 stb. és még egy csomo multiplatformos játék ja és x-box live itt fogytak el az érvek.
    ja és egy csomo kiégészitő.
  • Caro #49
    Itt fogytak el az érvek
  • Derapo #48
    Uramisten!!!
    Ennyi elvetemült csakazéngépemajó fanbojot.
    Ha tesznek a ps3-ba olyan olvasót ami mindenféle lemezformátumot olvas akkor annak én örülök mert az egy hatalmas technikai fejlődést jelent.És nem szurkolok neki,hogy ne legyen komparityilis mert nincsen részvényem a mikrofosnál. ÉS nemigazán értem azt,hogy egyes emberek honnan veszik a bátorságot,hogy leszólják a másikat.Anyád a Srác köcsög.
    A ps3 biztosan lesz 200.000 mire ideér. A Sony egy nyomorult kézikonzolt ad majd 70-ért de nekem olyanom is van mert jó rajta JÁTSZANI.
    Ha PS3-nak alacsonyabb lesz az ára akkor biztosan lesz olyanom is és nem érdekel az,hogy már van X-em,X360-am,Gamecubom.Elfér mellette.
  • jimmy127 #47
    hozzászólva a témához majd megnézem a kis arcocskádat amikor 200000ft lesz.
  • jimmy127 #46
    néz már magadba te mindenkit ki osztasz,a pisi3-dal elmehetsz a csába...
  • UNREG #45
    Nagyon reménykedsz ebben a 200ezer Ft-ban, de azért ne sírj nagyon, ha mégis 500 dolcsi alatt lesz, ahogy jósolják.
  • jimmy127 #44
    persez ha full grafikát akarsz akkor kell hd-tv amugy meg nem.te dollárban fogod megvenni