Specker Balázs

Legális filmletöltések a BSkyB-től

A műholdas műsorszolgáltató több technikai újítást is nyilvánosságra hozott. A cég legálisan letölthető sikerfilmekkel és iPodos híradásokkal szeretne versenyre kelni fizetős tévés szolgáltatásokat kínáló riválisaival.

A 8 millió előfizetőt kiszolgáló Sky bejelentette, hogy széles sávú és mobilszolgáltatásokkal kívánja bővíteni kínálatát. Az új lehetőségeket azok a Sky vásárlók vehetik majd igénybe, akik kettő vagy több prémium csatornára fizetnek elő - derül ki a csatorna sajtóközleményéből. A BT és más vállalatok küszöbön álló video letöltései, a Freeview digitális szolgáltatás egyre nagyobb elterjedése és az újjászülető kábelrendszerekben távlati lehetőségei arra sarkallják a Sky-t, hogy más eszközökön is elérhetővé tegye műsorait.


A Freeview utazás közben is nézhető

Richard Fredenstein, a csatorna egyik feje, aki korábban bejelentette, elhagyja a Sky-t, most arról adott hírt, hogy a csatorna egy sor extra szolgáltatás bevezetését tervezi, amelyek a gyors internet kapcsolatra és a mobil eszközökre épülnek majd. "A családi szórakozási igények gyorsan változnak és a nézők egyre inkább elvárják azt, hogy bárhol és bármikor hozzáférjenek a tartalmakhoz, amikor csak kedvük tartja" - fejtette ki Fredenstein az Independentnek. A Sky by Broadband nevet viselő letöltős szolgáltatás filmkínálatban olyan frissebbnek mondható kasszasikerek is szerepelnek, mint a Spiderman 2, a Holnapután, valamint több mint ezer sport híradás és összefoglaló, beleértve az angol labdarúgó bajnokság fordulóit is. A filmeket átlagosan egy óra alatt lehet letölteni és 30 napig lesznek megnézhetőek.

Freudenstein azt is elárulta, hogy a Sky One szintén elindít majd egy hasonló műsorcsomagot még az idén. A tévés vezető azt is felfedte, hogy a filmkínálat nagymértékben kibővül majd, valamint hogy a futball közvetítések jövőre lesznek elérhetők. Kezdetben az előfizetők csak számítógépen tudják majd megnézni a letöltött anyagokat, ám a a Sky következő generációs rendszere már szélessávú internet hozzáférést is tartalmaz, ráadásul a hírek szerint a szolgáltatás a Microsoft Media Centerével is kompatibilis lesz. A hordozható eszközöket megcélzó Sky by Mobile sporthíreket, hírműsorokat, időjárás-jelentést és tévéjátékokat is kínál majd; mindezt egyetlen portálról és minden mobilhálózaton.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ForRedGlory #1
    Sir Bobby Charlton figyel ott :)