Berta Sándor

Megkezdte működését a Google Videostore

Bár az új szolgáltatást a Google üzemelteti, szerződéses partnerei határozzák meg hogy milyen tartalmakat és mennyiért tesznek hozzáférhetővé. A videókat meg lehet vásárolni és le lehet tölteni, de ki is lehet "bérelni".

A felhasználók már most számos tévésorozat közül választhatnak, köztük van például a hazánkban is évek óta vetített és nagy népszerűségnek örvendő C. I. S. - A helyszínelők, vagy a Survivor. E két sorozat részeinek ára két dollár, míg az NBA által közzétett meccsösszefoglalók négy dollárba kerülnek. Ezenkívül más műsorokat is elérhetővé tett a Fashion TV és a Sony BMG is. A Google ezenkívül hozzáférhetővé tett egy videólejátszó szoftvert is, és az Intel bejelentette, hogy az oldalon elérhető videók a Viiv-technika segítségével is lejátszhatóak lesznek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Larry Page, a Google társalapítója a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES) a szolgáltatás bemutatásakor elmondta, hogy a vállalat egy saját másolásvédelmet fejlesztett ki, aminek célja, hogy harmadik, illetéktelen személy ne férhessen hozzá a tartalmakhoz. Erről azonban semmilyen információ nem lelhető fel sem a Google oldalán, sem másutt. Az elemzők szerint a Google Videostore beindítása az AOL tulajdonszerzésének köszönhető, mivel az AOL tulajdonosa, a Time Warner így akar(t) egy online videóportálhoz jutni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pafi #1
    CSI lol