Specker Balázs

Disney - Ipod - Pixar: árukapcsolás felsőfokon

Az Apple és a Disney közötti egykor oly fagyos kapcsolat úgy látszik mára a múlté. A filmgyár bejelentette, hogy szélesebb videókínálattal lesz jelen az iTuneson, mint ahogy arról a felek októberben megállapodtak.

Korábban a Disney azzal igyekezett növelni a video iPodok ázsióját, hogy elérhetővé tette az Eltűntek és a Született feleségek epizódjait. A hordozható videolejátszó tulajdonosai az ABC, az ESPN, a Disney Channel és a SOAPnet tartalmak szélesebb köréhez is hozzáférhetnek immár, kezdve az amerikai főiskolai futballbajnokság eheti ABC-s összefoglalóitól, a Disney klasszikussá vált rajzfilmjeiig - áll a filmstúdió sajtóközleményében.

A bővítés hátterében az állhat, hogy Bob Iger, a Disney vezérigazgatója biztos akar lenni abban, hogy Steve Jobs megtartja kegyeiben, talán azért, mert Jobsnak hatalmas részesedése van a Pixar stúdióban is. A Pixar és a Disney közti gyümölcsöző együttműködési megállapodás a májusban megjelenő Cars című közös produkció után járt volna le, ám most úgy tűnik, mégis tovább folytatódik a közös munka.


Korábban Steve Jobs, és az egykori Disney vezér, Michel Eisner között meglehetősen fagyos volt a viszony. Akkor kevesen fogadtak volna arra, hogy fenntartható lesz az együttműködés a két cég között. Igernek azonban sikerült újraépíteni azokat a hidakat, amelyeket elődje felégetett maga mögött. Habár a Disneynek sikerült jelentős sikert elérni Csodacsibe című animációs filmjével, az nem mérhető ahhoz, amit a Pixar és a DreamWorks stúdió ért el a mozikban. Azt mindenestre érdekes lesz, hogy vajon a Disney darabok más szolgáltatásokon és eszközökön is elérhetőek lesznek-e.

"A világ legjobb technológiai megoldásai sem érnek sokat színvonalas tartalom nélkül. A Disney pedig tudja, hogy jól járhat egy ilyen rendszer részeként" - értékelte Michael Gartenberg, a JupiterResearch elemzője a fejleményeket a TechNewsWorld oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macc #4
    Hja, psp-me is nagyobb, de nem ugyanaz a ked kutyu. 640 szeles videok peldaul szepek TV-n videopodrol lejatszva!
  • Caro #2
    Bővüljön :)
    Én meg örülök a Palm TX PDA-m-nak, és a 320x480-as kijelzőjén tökéletesen nézek filmet :)
    TCPMP lejátszóval.
    Egy kis áttömörítés, aztán mehet is :)
    "Kicsit" nagyobb, mint az iPod-é.
  • Macc #1
    Miert arukapcsolas? Mit nem kapok meg a masik nelkul? Amugymeg bovuljon a kinalat, igy legalabb lassan ertelme is lesz:)