SG.hu

Egyesült a Magyar Telekom és a T-Mobile

A Magyar Telekom Közgyűlése döntött a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesüléséről.

A Magyar Telekom Rt. mai rendkívüli Közgyűlése döntést hozott a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesüléséről. A közgyűlés jóváhagyta a jogelőd (egyesülés előtt) Magyar Telekom Rt. egyesülési vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét, valamint a jogutód (egyesülés után) Magyar Telekom Rt. vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét. Ezen túl a Közgyűlés módosításokat fogadott el a Magyar Telekom Rt. Alapszabályában.

A mai napon tartott rendkívüli Közgyűlésen Straub Elek elnök-vezérigazgató tájékoztatást adott a részvényeseknek a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesülésével kapcsolatban felmerült kérdésekről. A kijelölt független könyvvizsgáló előzetesen véleményezte az előre meghatározott forduló napra (2005. szeptember 30.) elkészített vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteket, és a Közgyűlés elé terjesztette az arra vonatkozó jóváhagyó nyilatkozatát. Ezt követően a Felügyelő Bizottság ismertette a vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetekkel kapcsolatos jóváhagyó véleményét.

A Közgyűlés úgy határozott, hogy az egyesülés után a Magyar Telekom Rt-ben (a jogutód gazdasági társaságban) részvényesként részt venni nem kívánó személyek részére törzsrészvényenként 425 Ft-ot fizet az egyesülésről szóló cégbírósági bejegyző végzés kézhezvételétől számított 30 napon belül. A Közgyűlés jóváhagyta a jogutód gazdasági társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyekkel történő elszámolás módját, és megbízta az Igazgatóságot annak végrehajtásával. A részvényesek által megtett érvényes nyilatkozatok alapján a jogutód gazdasági társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyek száma 2 fő, 43 385 db részvénnyel.

A Közgyűlés jóváhagyta a Magyar Telekom Rt. mint jogutód társaság vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét, amely - a Közgyűlésre beterjesztett anyagban foglaltakhoz képest - a jogutód társaságban részt venni nem kívánó részvényesek részére kifizetendő vagyonhányaddal változott. A fentiekkel összhangban a jogutód Magyar Telekom Rt. alaptőkéje 104 276 831  Ft-ra változik. A Közgyűlés a Magyar Állam egyetértésével jóváhagyta a T-Mobile Magyarország Rt. beolvadását a Magyar Telekom Rt.-be, az egyesülés a cégbíróság által történő bejegyzéssel válik hatályossá. A Közgyűlés jóváhagyta az Egyesülési szerződést, és felhatalmazást adott annak aláírására.

A Magyar Telekom Rt. Közgyűlésének döntése alapján a Magyar Telekom Rt. igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjai változatlan feltételek és díjazás mellett látják el a jogutód társaságban az igazgatósági és a felügyelő bizottsági tisztséget.

A Közgyűlés módosításokat fogadott el a Magyar Telekom Rt. Alapszabályában. A tevékenységi körre vonatkozó felsorolás kiegészült, az Alapszabály kimondja, hogy a Magyar Telekom Rt. általános jogutódja a T-Mobile Magyarország Rt.-nek. Az alaptőke összegének csökkenését az Alapszabály erre vonatkozó pontjának módosítása is tartalmazza. Az egyesülés cégbírósági bejegyzését követően a társaság cégneve Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra (angolul: Magyar Telekom Telecommunications Public Limited Company) változik, a Társaság rövidített neve Magyar Telekom Nyrt. (angolul: Magyar Telekom Plc.) lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #4
    "a társaság cégneve Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra változik"

    Mi ez a nagy rotyogás? Fő az egyszerűség!
  • Béla bácsi #3
    Vivát.
  • Komolytalan #2
    Mé, eddig külön voltak?
  • Chriss745 #1
    Hát igen! Így többet tudnak lopni!