SG.hu

100%-os a Magyar Telekom hálózatának digitalizáltsága

Peter Janeck, a Magyar Telekom Hálózati Rendszerek Divíziójának vezetője 2005. december 19-én ünnepélyes keretek között Miskolcon kikapcsolta az utolsó crossbar központot.

Ezzel befejeződött a crossbar központok teljes körű kiváltása digitális központokkal, így a távbeszélő szolgáltatás digitalizáltsága 100%-os lett a Magyar Telekomnál. Az eseményen jelen volt Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára is.

A Magyar Telekom távközlő hálózatában a crossbar központok több mint 30 évig működtek. A központok életciklusa azonban lejárt, üzemeltetésük költségessé vált és már nem voltak alkalmasak korszerű, értéknövelt szolgáltatás nyújtására. Ezért a Magyar Telekom 2004 szeptemberében elindította a crossbar központok teljes körű kiváltását. A központokba bekötött ügyfelek száma fokozatosan csökkent, 2005 végéig 130 központ 158 ezer előfizetőjét kötötte át a cég digitális központokba. A központok teljes körű kiváltásával a távbeszélő szolgáltatás digitalizáltsága 100%-os lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fflx #4
    vezetekes telefon azert jo, mert a vezetekeken mepihenhetnek a madarak, hogy kozben egy jot beszelgessenek.
  • Cat #3
    ja, de neki csöppet kisebb hálózaton, kevesebb berendezést kellett lecserélnie
  • Mipi #2
    A Hungarotel 4 éve digitalizálta a központjait.
  • Komolytalan #1
    Jó hogy megcsinálták, csak azt mondják meg, a 21. században mire lehet használni a vezetékes telefont? Telefonálni ott a mobil vagy a skype (esetleg skype mobilon:-) Mást meg nem tud.