SG.hu

Számítóhálózat támogatás a Fujitsu Siemenstől

Az új megoldással a rendszergazdák az Oracle rendszereknél is megvalósíthatják a dinamikus IT-működést.

A Fujitsu Siemens és az Oracle bemutatták a FlexFrame for Oracle-t, az első végponttól végpontig terjedő infrastruktúrát az Oracle-alapú grid-számítástechnika támogatására. A megoldás a gridben zajló összes műveletet automatizálja és egységes képet ad a teljes szerverkörnyezetről - tehát lehetővé teszi, hogy a rendszergazda az összes szervert egyetlen rendszerként felügyelje.

Napjainkban az alkalmazások és az infrastruktúra rendelkezésre állásának kezelése, valamint az átállási és a terhelési forgatókönyvek gazdaságos megvalósítása jelenti a legnagyobb kihívást az informatikai vezetők számára. A FlexFrame for Oracle olyan szervezeteknek készült, ahol üzleti szempontból kritikus alkalmazások futnak, az erőforrások kihasználtsága jelentős időbeni ingadozást mutat, és a folyamatos rendelkezésre állás is alapkövetelmény. A forgalmi csúcsok bármikor jelentkezhetnek - szezonális jelleggel (pl. karácsonykor vagy iskolakezdéskor), promóciókhoz kapcsolódva (pl. ha a vállalat egyszeri kedvezményes ajánlattal próbálja csökkenteni raktárkészleteit), vagy rendszeres események (pl. bérszámfejtés vagy hó végi elszámolás) idején.

A grid-számítástechnika gyökeresen megváltoztatja az informatikai erőforrások kezelésének tradicionális szemléletét. Az alkalmazások hagyományosan dedikált rendszerekre telepítve elégítik ki a szolgáltatási igényeket. A grid-környezet dinamikusan osztja el az informatikai elemeket (alkalmazásokat, tárolókat, processzorokat), majd a feladat végeztével, amikor már nincs szükség rájuk, új igényekhez rendeli hozzá őket. Ez összhangot teremt a grid-számítástechnika és a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) között. A SOA-környezetben a szervezet üzleti folyamatai IT-szolgáltatások formájában futnak, és ezek bármelyike igényelheti a grid által dinamikusan kiosztott rendszererőforrásokat. A grid-számítástechnikára jellemző a szerverek és az adatok, illetve a szerverek és az alkalmazások szétválasztása. A grid fő technológiái a virtualizáció (a valós elemekre telepített, statikus rendszerek hiánya) és az automatizálás (a grid automatikus adminisztrálása és felügyelete, amely révén a grid önmagát menedzseli).

A FlexFrame for Oracle jól boldogul az ilyen speciális helyzetekkel, és dinamikusabban, hatékonyabban és hatásosabban tudja növelni az általános szolgáltatási szintet, mint a normál szerverfarmok. Valamennyi J2EE-alapú alkalmazással együttműködik, blade-szervereken és szabványos tárolórendszereken is fut. Ráadásul nyílt platform, így gazdái teljes szoftverállományukat virtualizálhatják, és bármely pillanatban a grid tetszőleges szerverén tudják futtatni az alkalmazás- és adatbázis-szolgáltatásokat.

Az előkonfigurált és tanúsított szerver-, tároló- és szoftverelemekből álló FlexFrame for Oracle különféle automatizációs, virtualizációs és telepítési technológiákat, valamint kapcsolódó szolgáltatásokat is biztosít egyazon grid-megoldáson belül. A Fujitsu Siemens ASCC (Adaptive Services Control Center) megoldása és speciális virtualizációs technológiái, az Oracle 10g adatbázis-kezelő és az Oracle Enterprise Manager Grid Control Monitoring felügyeleti szoftver áttörő jelentőségű képességekkel gazdagítják a Dinamikus Adatközpontot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!