SG.hu

A Magyar Telekom megvásárolja a Dataplexet

A Magyar Telekom 2005. december 12-én szerződést írt alá a Dataplex Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról 5,1 milliárd forint értékben. A Dataplex a magyar informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedik. Az akvizíciónak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport jelentős piaci növekedést és szolgáltatásportfólió-bővítést érhet el a vezetékes szegmensben.

A vállalati kommunikációs szolgáltatások piacán folyamatosan bővül az az üzleti ügyfélkör, amely magas biztonságú, szünetmentes adattárolást, adatmentést, illetve egyéb értéknövelt szolgáltatásokat igényel. Egyre több vállalat dönt úgy, hogy az alaptevékenységéhez nem tartozó informatikai infrastruktúra működtetéséhez professzionális szolgáltatót vesz igénybe.

A Dataplex a hazai informatikai szolgáltatási piac egyik szereplője, tapasztalt szakembergárdával rendelkezik. A vállalat bevétele 2005-ben várhatóan eléri az 1,3 milliárd forintot; budapesti adatközpontja a legfejlettebb technológiai színvonalat képviseli. A felvásárlást bejelentő közlemény szerint a Dataplex organikus növekedési lehetőséget biztosít a Magyar Telekom Csoport részére az informatikai szolgáltatások piacán, ahol saját kapacitásaink már nem elégítik ki kiemelt üzleti ügyfeleik igényeit. Hasonló piaci szegmensben működik a T-Online Adatpark, amely elsősorban web- és szerverhostinggal foglalkozik, így a Dataplex megvásárlása illeszkedik a Magyar Telekom Csoport stratégiájához és erősíti jelenlegi tevékenységét.

A vállalat üzleti szolgáltatáskínálata hálózati megoldásokkal és értéknövelt termékekkel gazdagodik, mint például magas biztonsági fokozatú tárolás és szerverkapacitás nyújtása (hosting). A Dataplex megvásárlására fordított 5,1 milliárd forintot a Magyar Telekom a rendelkezésére álló hitelkereteken keresztül fedezi. Átvállalják a Dataplex 230 millió forint jelenértékű eszközlízing kötelezettségét is. A tranzakció lezárásához, amelyre a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül sor, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!