Napi Online

Magyar Telekom: 100 forintos osztalék kizárva

Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója szerint a T-Mobile egyesülés több tízmilliárd forintot fog hozni a társaságnak. Elszálló osztalékra azonban nem kell számítani.

A menedzsment előtt négy cél lebeg: jelentős működési költségmegtakarítás, a beruházások optimalizációja, illetve pénzügyi-üzleti előnyök. Az osztalék mértékéről egyelőre nem döntött a társaság. A szakember szerint 2007-ben egy hatékonyabb, piacon sikeresebb, stabilabb piaci részesedéssel rendelkező társaság lesz a Magyar Telekom - mondta Straub Elek a portfolio.hu-nak nyilatkozva.

A felmerülő 100 forintos és a fölötti osztalékokat nem tartja Straub Elek reálisnak. "Ha utánagondolunk, akkor világosan látszik, hogy ezek kívül vannak a lehetőségeinken" - mondta a menedzser, aki azt javasolja, hogy a vállalat teljesítményéből induljunk ki és ne az osztalékból. "Olyanra nem költjük a pénzt, amely a jövőben ne hozna megfelelő megtérülést."

Straub Elek elmondása szerint továbbra sem adják fel régiós ambícióikat, s várnak a megnyíló szerb, szlovén, ukrán esetleg bolgár lehetőségekre. 2007-ben egy hatékonyabb, piacon sikeresebb, stabilabb piaci részesedéssel rendelkező társaság lesz a Magyar Telekom, amely egyébként pontosan ezzel a lépéssel az európai távközlés trendjébe jobban illeszkedik. A vezetékes és a mobil területek integrációja és a harmonizáció különböző módokon, de folyamatosan jelentkezik Nyugat-Európában is. A Magyar Telekom az egyesüléssel a trend elejére ugrik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • totya4 #1
    Az egyesülés miatt lemondott a vezérigazgatója a mobil cégnek, azt hiszem ehhez nincs mit hozzátenni :)