SG.hu

Egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország

A Magyar Telekom igazgatósága javaslatot tett a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülésére. A döntést mindkét társaság közgyűlésének jóvá kell hagynia. Az egyesülés célja - mint azt a tavaly közzétett középtávú stratégiában is lefektették - a csoportszintű szinergiák kiaknázása.

Mivel a T-Mobile Magyarország jelenleg is a Magyar Telekom 100%-os tulajdona, így a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására. Az egyesülés megvalósulása után a T-Mobile továbbra is önálló márkaként és önálló üzletágként működik majd a Magyar Telekom Csoporton belül, azonban a vállalatcsoport várakozásai szerint az egyesítés kézzelfogható előnyökkel jár majd az ügyfeleknek, valamint pozitív hatást gyakorol a piacra és a versenyre.

A vállalat közleménye szerint az egyesülés elősegíti a Magyar Telekom Csoport hosszú távon is fenntartható értékteremtési lehetőségeinek kiaknázását, különös tekintettel az ügyfélbázis megtartására és fejlesztésére, a hatékonyság és a költségszintek optimalizálására, illetve az új innovatív technológiai lehetőségekből adódó előnyök kihasználására. Mindezeknek köszönhetően a cégcsoport pénzügyi teljesítményének jelentős, akár évi több tízmilliárd forintos javulását várják.

A két társaság összeolvadása az ügyfelek számára elsősorban az egységes ügyfélkiszolgálásból lesz észrevehető, összevonják a az ügyintézést, a vásárlás, a számlakezelés, a műszaki segítségkérés. Továbbá a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé. A vállalat közleménye szerint a két cég egyesülése a vezetékes-mobil közös értékajánlatok révén tovább élénkíti a versenyt mind a vezetékes, mind a mobil piacon, és hozzájárul a szolgáltatásalapú verseny kereteinek megteremtéséhez is.

A vezetékes és mobil területek harmonizációjára való törekvés ötlete nem egyedülálló, mára számos - vezetékes és mobil üzletággal egyaránt rendelkező - európai nemzeti szolgáltató (British Telecom, France Telecom, Telekom Italia stb.) ismerte fel a konvergenciából eredő stratégiai előnyöket, lehetőségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • altbrucke #21
    Na ez az egyezkedés meg csak duma:) a Gazdi/németek/ már rég kimondták hogy mi legyen.
  • pemga #20
    Hmm, azt hittem hogy már rég lezsírozott dologról van szó. Fentről jött az ukáz és már megvették a több tonna rózsaszín festéket. Egyébként vicces, mert ezt a felmondok-mert-nincs-rajtad-sapka dolgot is már a T szineiben követték el, tehát még azt sem lehetett az Axelero-val együtt levetkőzni. Másrészt Sugár András és Straub Elek már elbúcsúztak egymástól, kezet ráztak, stb, vége, konyec. Úgyhogy ez nekem eléggé formalitás szagú :)).
  • takraj #19
    Nem vagy egyedül...
  • geri15 #18
    én eddig frankón úgy tudtam hogy a kettő egy és ugyanaz :DDDDD
  • Unreal1942 #17
    Erre most mit lehet mondani....hurrá!
    Egyébként meg a f*sz se kiváncsi rá?!
  • Razgon #16
    Még jó hogy nem közösülnek...
  • GulaSoft #15
    Most ismét a centralizációs hullámba értünk, aztán majd megint jön a decentralizációs hullám és szintén szétválnak, csak hogy a papírgenerátoroknak legyen mit csinálni!!
  • TeDDyRuSh #14
    Csatlakozom az előttem szólóhoz. Szervezetlenek,szerencsétlenek,kizsákmányolók, vagyis csak helyi multik,ennyi a hibályuk.
  • SymbioC #13
    Nekem mindegy. Messziről kerülöm a big-big T-t a levédett szinével együtt. Többször is bebizonyították, hogy nem korrektek
  • intrex #12
    Én olyan tájékozott vagyok, hogy azt hittem, hogy a két cég ugyanaz, illetve hogy csak két féle megnevezés ugyanarra a cégre. :) Miket nem tudok még... :)