Specker Balázs

VoIP-szolgáltatást indít a BellSouth

Az USA harmadik legnagyobb telekommunikációs csoportja, a BellSouth bejelentette, hogy szövetségre lép a 8x8 VoIP-szolgáltatóval. A tervek szerint az óriáscég havi 20 dollárért kínálja az internetes telefonálási lehetőséget.

Az előfizetők ingyen telefonálhatnak az USA-ba vagy Kanadába és az ígéretek szerint a világ többi országába is kedvező tarifák lesznek. Emellett hangos e-mail illetve hívásazonosításra is lesz lehetőségük - írja a Financial Times. Az egyezség szerint a 8x8 a technikai háttér mellett az integrációs szolgáltatást is biztosítja az óriáscég számára.

A megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, azonban az már most biztos, hogy ez a lépés mindkét vállalat számára jelentős előrelépést jelent majd. "A BellSouth Digital névre keresztelt VoIP-szolgáltatás bevezetésével tovább szélesítjük ajánlataink skáláját előfizetőink részére" - foglalta össze a fejleményeket Martin Chandler, a BellSouth termékirányításért felelős vezetője.

A hagyományos telefontársaságok - így a BellSouth is - kénytelen szembenézni azzal, hogy egyre több előfizető mond le a vezetékes vonalról, a vezetéknélküli vagy az internetes telefonos technológiai előretörése miatt. Válaszul a VoIP térhódítására, a Verizon saját VoIP-technológiát fejlesztett ki, míg az AT&T (a legnagyobb amerikai telekommunikációs csoport) várhatóan egy - a nemrég felvásárolt CallVantage szolgáltatásán alapuló - internetes telefonajánlattal rukkol elő. Az elemzők szerint a BellSouth lemaradt vetélytársai között a VoIP-szolgáltatások terén, vélhetően a 8x8-cal kötetett egyezség ezt a hiányosságot hívatott pótolni.

"Azzal, hogy a BellSouth minket választott VoIP-partneréül, jelezte, bízik abban a technikai és szolgáltatói szakértelemben, ami a 8x8-at a piac egyik vezető VoIP-szolgáltatójává tette" - értékelte derűlátóan az egyezséget Bryan Martin, a 8x8 vezérigazgatója cége sajtóközleményében

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shabba #2
    Részben van mobiljuk hisz a Cingular 40%-ban BellSouth, 60%-ban SBC(most már AT&T) tulajdon. Az AT&T-nek ezen kívül ott van még a saját Wireless szolgáltatása, Verizonnak szintén van saját mobil üzletága Wireless név alatt.

    De ezen kívül mind három cégnek van vonalas érdekeltsége hisz az AT&T(korábban SBC) a legnagyobb vezetékes szolgálató, a Verizon a második és a BellSouth pedig a harmadik az usa piacon.

    Baby Bells

    Ezen kívül üzleti, kormányzati és nemzetközi tranzit piacon a két nagy további előnyökkel bír hisz az SBC nemrég vette meg az AT&T-t, a Verizon pedig az MCI-t.
  • CSOCSO #1
    azert azt ne felejstuk hogy a 3 kozul csak a bellsouth foglalkozik otthoni vonallal! es nincs mobil szolgaltatasuk. mig a verizonnak es az at&t csak mobillal foglalkoznak.. ettol fuggetlenul tok zsir lenne uber olcson hivni hungaryt...