Tóth Kristóf

Megjelent a Nokia 9300i

A Nokia 9300i a WLAN-nak és a sokféle e-mail megoldásnak köszönhetően vérbeli üzleti okostelefon.

A Nokia 9300i a vállalat üzleti telefonjai portfoliójába tartozik. Teljes billentyűzettel, WLAN kapcsolattal, és 65536-féle színt megjelenítő kijelzővel rendelkezik, az üzleti e-mail megoldások széles skáláját támogatja, valamint képes a mellékletek megnyitására is. Memóriakapacitása 80 MB, de ez MMC-kártyával akár 2GB-ra is bővíthető. A 640 x 200 képpontos színes kijelzőn könnyen láthatóak a különböző dokumentumok, táblázatok, prezentációk vagy weboldalak. Mindehhez persze hasonló hangfunkciók is társulnak, 40 szólamú csengésre képes, így a 9300i egy valóban mindent egyben kínáló készülék.

"A Nokia továbbra is széleskörű választékot biztosít azoknak, akik minden funkcióval felszerelt, kifejezetten üzleti felhasználásra tervezett okostelefont szeretnének," mondta Niklas Savander, az Enterprise Solutions üzletág üzleti készülékekkel foglalkozó egységének alelnöke. "Az üzleti felhasználók egyfelől folyamatosságot, másfelől szüntelen fejlődést várnak el termékeinktől. A Nokia 9300i megfelel ennek az elvárásnak, hiszen a WLAN-t és a többi szolgáltatást fejlett alkalmazásokkal és e-mail megoldásokkal ötvözi."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az okostelefon támogatja az E-GPRS-t (EDGE) és a WLAN 802.11g-t. A beépített kihangosítón keresztül öt résztvevős konferenciabeszélgetésre is lehetőség van, alkalmas BlackBerry Connect, IBM WebSphere, Oracle Collaboration Suite, Smartner és Visto kapcsolatra is. A 9300i USB 2.0, infravörös és Bluetooth kapcsolatot is kínál, így a felhasználók sokféle módon folytathatnak adatkommunikációt más mobilkészülékkel, vagy szinkronizálhatják telefonjukat asztali számítógéppel vagy laptoppal.

A Series 80 platformon alapuló telefon operációs rendszere Symbian 7.0S. Képes fax küldésére és fogadására, támogatja a IMAP4, POP3 és SMTP protokollokat. A videólejátszás terén sem kell szégyenkeznie, RealVideo, MPEG4 és H.263 formátumokat ismer. Külső TFT kijelzőjének felbontása 128 x 128 pixel, és szintén 65 536 színt tud megjeleníteni. Tömege 172 gramm, mérete 132 mm x 51mm x 21mm. Akkumulátorának kapacitása 1100 mAh mely gyári adat szerint 3,5 - 8 óra beszélgetési időre elég, készenléti ideje bekapcsolt WLAN kapcsolatnál 55 óra, kikapcsolva pedig 170 - 230 óra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paksi #34
    Eladó 1hónapos Vodafonos Nokia 9300I. Hibátlan állapot. Ha valakit érdekel irjon.
    [email protected]
  • scorpeeon #33
    hát pedig tényleg odabassza :D és a tesztről meg annyit hogy az oroszok is tesztelték (nem a Siemens), ők dobták le a 20.ról és mentek át rajta autóval, azt nem a Siemens tesztelte. a CX75öt össze sem hasonlítom a 6230al, mert nem méltó rá, nagyon messze van tőle. egyébként ott van hasonló áron az S75 is amiben van EDGE is, nesze neked.
  • Idefix #32
    Scorpeon te egy nagyon bunkó ember lehetsz!!! Eddig szerintem senki nem mondott ilyeneket, hogy szaros Siemens, meg odabassza, meg hasonlók! Megpróbálhatnál kutúráltan is beszélgetni!!!!
    Ja a 6230 vs. cx75- ről meg annyit, hogy a 6230 mindent olyat tud mint a cx75 ha a funkciókat nézzük! Sőt a cx75- ben még nincsen fm rádió továbbra sem, és az EDGE támogatás is hiányzik! Na ennyit erről! A tesztekről meg annyit, hogy én nem azt hiszem el amit a gyártók kiadnak videókat, vagy hasonlókat! Én a saját szememmel láttam, hogy a gyárban hogyan tesztelik a Nokia telókat!
    Ezzel befejeztem az eszmecserét!
    Ui: Tanulj meg kultúráltan beszélgetni!
    Csá!!!
  • scorpeeon #31
    hát pont ezaz hogy a nokia csak azért mert nokia eleve másfélszer olyan drágán adja a telefonjait, a reklámok miatt, meg persze rengeteget lehúznak belőle még. azzal hogy te megveszel egy nokiát, a pénzednek a 40%-a ha kiteszi a telefon tényleges árát, az összes többivel úgymond támogatod a nokia idióta reklámjait, meg az egyéb szinvonalas próbálkozásait (pl 20lives) ami katasztrófális. a CX75 hasonló áron fut mint a 6230, ami a nyomába sem ér semmilyen szempontból, de tényleg nem jobb az égvilágon semmiben. a CX75 odabassza azt a szart minden szempontból. egyszerően nem 1 kategória a 2 telefon, legalább akkora a különbség mint a C65-6230 között. és ott van ugyanebben a kategóriában az M75 is, amiről már írtam itt: #13, a tudása CX75 csak még strapa is és ezerszer jobb anyagokból van és jobban össze van rakva mint a szaros 6230. arról olvashatsz egy kisebb tesztet, hogy miket kibír, a barátom 6230-asának a külseje szétnyílt attól hogy kiesett a zsebéből és kicsit megtolta még a lábával, és csúszott pár métert. ennyit a kurva összeszereléséről, bármelyik Siemens többet kibír ennél, az enyém is már többször esett le és semmi baja nincsen.
  • Idefix #30
    Na végre már, hogy elismered a különbségeket a két teló között! Nem is várja senki, hogy többet tudjon a te c65- öd! De azt sem várja el senki, hogy attól mert valaki Siemens fun, elkezdje fikázni a Nokia- t, meg hasonlítgatni kezdjen két telót amik ég és föld!!!!
    Akkor most kezd el hasonlítgatni azokat, nyugodtan kezdheted!!Meg kezd el a 6630- al, meg a 6600- val, a 6680- al, az n90- el, az n71- el meg a többivel! Gondolkozz már el azon, hogy melyik gyártó csinál jobb talókat!!!! Az hogy drágább?- nem csodálom, mert a 6230 előállítási költsége- most csak az alkatrészköltséget mondom-kb 100 euro- 25000 Ft!!!! És ebbe még nincsen beleszámolva a munkadíj, meg a tartozékok sem! Gondolkozz el azon, hogy vajon milyen alkatrészekből lehet a te telód vagy egyáltalán a Siemens telók, ha a 6230- nak az alkatrészára megegyezik azzal az árral amivel te a szolgáltatónál megveszed a telódat! Azt hiszem ez mindent elmond a minőségről!!!!!
  • scorpeeon #29
    hát, nemtom hogy ezeket milyen helyen olvastad, de hangjegyzet VAN benne, Fax és adatátvitel is van, és magam neteztem vele, és a szinkronizációt nemtom, hogy hogy érted, én pc-vel összekötöttem és tudtam adatokat másolgatni teljesen szabadon, sőt a sim kártyán lévő adatokat is elértem vele... az MMS küldésa korlátja 300kb (aminél kétlem hogy 6230al nagyobbat tudsz küldeni), aminél többet el sem engedne küldeni egyik szolgáltató sem, másrészt én sosem küldök mms-t, ott az email-csatfileal-TELJESEN INGYEN! te aztán küldheted a rohadt mms-eidet 100-200forintokért, addig én akármekkora, akármilyen, és akármennyi filet küldök és fogadok emailen, korlátlanul, bármikor. bt nincs benne, videórögzités sincs, és a memóriája nem bővíthető- ezekben tényleg jobb a 6230 de ezek mind olyan funkciók amik csak a közép-felső kategóriában találhatóak meg (ma már a videórögzités nem) és nem is értem hogy hogyan lehet elvárni hogy a C65ben benne legyenek... az azért durva lenne ha mindenben jobb lenne mint az 5ször annyiba kerülő "felsőkategóriás" nokia, hiszen mégsem 1 kategória a 2 telefon árban is nagyon messze vannak egymástól és mégis olyan alapvető dolgokban tud a kis C65 sokkal többet hogy az döbbenet. hasonlítsd mondjuk össze a 6230adat a CX75-el, az már talán kb. egy árkategória, azzal már mindent összevethetsz (a C65el szemben, annál kár a bt-t meg bővithetőséget hasonlítgatni)
    és a Javát meg ne fitymáld le, hiszen pont amiatt nincs és nem is lehet 1 jó Java program vagy 1 jobb játék sem a 6230ra, és a Javán kívül meg nincs rá más mód, mert Symbihez sincs köze sem.
  • Idefix #28
    OKok a kijelzőt elnéztem mert cv65- ön próbáltam ki! Na attól függetlenül hozz már fel más előnyöket is, ne csak a Java- t, mert már nagyon unalmas! Ne ezen lovagolj állandóan! Hát a 6230- al is lehet fájlokat küldözgetni infrán sőt blootothon is, még mp3- akat is, amiből a te telódra ráférne 2 db! Ezzel szembena 6230 memóriája akár 512 Mb- ra is bővíthető! Arról az MMS küldésről csak annyit, hogy ott a te telódnál is van korláta az MMS méretének! Nem élvezhető a képe számítógépen???- én ki is nyomtattam, és egész jó lett, erről meg te ne beszélj amíg nem láttad! Arról nem is beszélve, hogy a kamera zárideje olyan kicsi, ha egy utat fényképezel amin a kocsik kb- 80- al mennek el sem mosódnak rajta! Ja és az EDGE- t is támogatja, amit a tied szintén nem! A nagy vide fájlokról meg annyit, hogy fel sem tud venni a tied! Szinkronizálni sem lehet, ezeket most olvasom egy leírásban! :))) nehogy megint elnézzek valamit:))
    Hanghívás sincsen a tieden!Hangjegyzet szintén nincs!Fax, és adatátvitel szintén nincs!Hogy ilyen apróságokat is említgessünk!
    Ne ezen a Javan lovagolj, mert ennyivel tud többet a te telód az enyém meg kb 10 funkcióval! Azokról miért nem írsz soha????
    A lényeg az hogy vegyél egy funkciólistát, és a 6230 mellett csak azt látod, hogy van, van van- A c65 mellett meg azt hogy ninncs nincs nem támogatott stb!
    A lényeg ez!
  • scorpeeon #27
    hát, ez mind nagyon szép és jó csak 1 a bökkenő: nem igaz. honnan a f*szból vetted hogy a C65ben 4000 színű kijelző van?? a C65nek 130x130 pixeles (szemben a 128x128al-6230) 65536 színű kijelzője van! 104MHz a proci, az tuti, több helyen is olvastam, mondták akik értenek hozzá. és pontosan azért van benne ilyen proci hogy pl. a videókat jól lejátsza, a nagy képeket gyorsan megnyissa, és meg tudja nyitni a komolyabb Java cuccokat, amikkel a qrvanagy 6230 meg se próbálkozik, ha nagyobb mint 70kb (ami nevetségesen kevés) MEG SE PRÓBÁLJA NYITNI! Ja, és pontosan ennek és a Java API-nak köszönhetően van egy nagyon frankó emailkliensem (javás!) amivel bármilyen file-t küldök-fogadok, a nagy 6230ban meg ha jóltudom, az emailkliense egyáltalán nem is kezel csatolt file-okat!!! a 6230nak VGA kamerája van, szóval ne mond hogy számítógépen élvezhetőek a képei, a most 18ezerbe kerülő C75ben van olyan) És a nyílt filerendszer meg aztán rohadtul gyerekes, igaz?? csakhát tudod emiatt lehet oylan dolgokat csinálni vele amikről te álmodozhatsz a méregdrága szaroddal. bármilyen file-t el lehet küldeni akár mmsben akár infrán, akár emailen, 6230al meg 2 opció van 1 java filenál: megnyitás és törlés! és ebből a nyílt filerendszerből adódik a Java API is és pl. a szabad patch-elgetés! szóval nem beszélj hülyeségeket, és ne hazudj! 4000szinű kijelző a C65ben?? ha azt mondod hogy kipróbáltad mind a 2t, akkor hogy állíthatsz ekkora nagy baromságokat?? a hozzászólásaid alapján még messziről sem láttál 65/75ös Siemenset.
  • Idefix #26
    Scorpeon te egy akkora buta ember vagy!!!
    A te C65- öd szerinted milyen multimédiára képes? 4000 színű fos kijelző van benne, a kamerájával készült képeket nem lehet kivenni stb...
    Nyílt fájlrendszerű?! Fúúúú, nem semmi, rengeteg műszaki extrával kecsegtet a nyílt fájlrendszer igaz?!!! Rajzolgasd át a menüt meg ilyeneket! Az ilyen gyerekes dolgok valók neked!
    A 6230- nak sincsen egy csúcs kijelzője, de legalább éles kép van rajta, meg 65000 színű! A kamerájával készült képek, meg számítógépen is élvezhetőek! Ja a 104 MHz- es prociról meg annyit, hogy ha tényleg ilyen van benne, akkor nem is csoda hogy csődbe mennt a Siemens, mert kurvára fölösleges lenne egy olyan alsókategóriás telefonba, mint az!!!
    De egyáltalán honnan tudod, hogy annyin ketyeg a proci, megmérted talán??
    Az összehasonlításodgatásodról meg annyit, hogy: a 6230- nak jobb kijelző, jobb kamera, mp3 lejátszás, memóriakártya, bloototh, FM rádió, stereo headset, e- mail kliens igenis van benne,sokkal jobb, és gyorsabb a menüje mint a C65- nek-- ebben nem nyitok vitát, mert kipróbáltam mindkettőt! Na kb ennyivel tud többet a 6230 ami nem kevés! Ezzel szemben te előnynek a nyílt fájlrendszert hoztad fel, meg a 1 megás java alkalmazásokat. Összevetve szerintem ne vitatkozzunk melyik a jobb teló ezerszer- de ugye nem is csoda,mivel sokkal drágább a 6230- ezért légyszíves ne vitatkozz ilyen hülyeségeken!
  • scorpeeon #25
    na, én meg azért vagyok Siemensnek mert én meg azt látom a legjobbnak és nevetségesnek tartom a nokiát. az meg hohy hogy jön ide a Siemens, rájöhettél volna: feltettem a kérdést hogy a nokia összes telefonja (amiből rohadt sok van és jelenik meg folyamatosan) miért érdemel meg mindig egy újabb telekommunikációs hírt, a Siemens mobiljairól meg miért félévente van 1 hír? azt hívják ingyenreklámnak ami itt folyik. Egyébként az 1 évvel ezelött 20ba került C65ben TÉNYLEG 104MHz processzor van, amivel MAXIMUM 3 másodperc megnyitni egy 1,3MP képet, hidd el, kipróbáltam. Az 55ösök nyitották meg csak lassan a képeket, ebből kiderült, hogy 65 vagy 75ös Siemenset nem is láttál még soha. És az alsókategóriás C55 TÉNYLEG megnyitott anno akkora Java alkalmazásokat, amiket a 3 évvel későbbi NAGY 6230 NEM NYITOTT MEG! ez már megbocsássatok: nevetséges. és nem értem hogy lehet ilyen szar a "nagy" nokia.