Berta Sándor

Jön a bolti Skype-szett

A Skype vezetői nem elégednek meg az internetes telefonálást lehetővé tevő szoftver online hódításával és úgy döntöttek, - egyelőre csak az Egyesült Államokban - piacra dobnak egy külön VoIP-csomagot.

A luxemburgi székhelyű vállalat a RadioShack amerikai áruházlánccal kötött megállapodást, amelynek értelmében a Skype-szettet hamarosan az Egyesült Államok háromezer elektronikai boltjában és áruházában kezdik el árusítani. A Skype Trial Pack tartalmazza a telefonáláshoz szükséges szoftvert, egy mikrofonos fejhallgatót és egy 30 perces Skype Premium előfizetést, amelynek a segítségével a felhasználók mobil vagy vezetékes hálózatba is telefonálhatnak.

"Eddig csak a világhálón szörfölőket nyertük meg magunknak, mostantól azonban szeretnénk a társadalom minél nagyobb rétegét meghódítani" - nyilatkozta Saul Klein, a Skype helyettes marketingvezetője.

A Skype 2002 óta kínálja az ingyenes internetes telefonálást lehetővé tevő szoftverét. A szolgáltatásnak jelenlegi becslések szerint már 66 millió regisztrált felhasználója van és ez a szám naponta átlagosan 180 ezer új előfizetővel nő. Ennek ellenére a szakértők körében egyöntetű a vélemény abban a tekintetben, hogy a VoIP-piac még gyerekcipőben jár. A múlt héten jelentette be szintén ingyenes online telefonszolgáltatását a Sony, hasonló terveket fontolgat a Microsoft is, míg a Yahoo és az AOL egy ideje már jelen van ezen a piacon.

A Skype vezetőinek persze az öröm mellett üröm is jutott, hiszen a vállalathoz kapcsolódó hír, hogy időközben az amerikai Verso Technologies megerősítette azokat a korábbi információkat, miszerint ő szállította az egyik kínai távközlési cég számára a Skype-blokkoló programját. Az alkalmazás a NetSpective M-Class Carrier Application Filter nevet viseli. Mint ismeretes, a China Telecom szeptember óta blokkolja előfizetői Skype-hozzáféréseit mivel attól tart, hogy így jelentős bevételtől esik el a távolsági hívások miatt. Kínában becslések szerint 3,4-5 millióan használják rendszeresen a népszerű programot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #8
    Ha már itt tartunk: Skype-ready házi-telefon (cordless, és tényleg telefon, is :)). Ha az UMTS elterjed, akkor skype valószínű teljesen tarolni fog, mert az már elegendő sávszélt nyújt ahhoz, hogy tényleg mobiltelefonról bárhonnan lehessen használni. Most még valamiféle pc-hez kötött a dolog. Max olyat tudok elképzelni, hogy valaki laptoppal próbál "kétségbeesetten" nyitott wifi pontot találni, ahonnan skype-olhatna. (Igaz, ez utóbbi még roaming-barát :) is, míg az umts kevésbé.)
  • fflx #7
    ezt a blokkolos szoftver dolgot tudnam ajanlani a kedves T-Matav vezetoknek ;)
  • fflx #6
    es ilyen mikrofonos, fulhallgatos, vezeteknelkuli kutyut, minden szolgaltatas nelkul valahol itthon lehet kapni es mennyiert?
  • pemga #5
    Hát nemtom, ez akkor jó, ha valaki külföldről hívja Mo-t. Én pont azon röhögtem, hogy az európai mobil az valahol 45-50Ft/perc. De, pl. orosz mobil 12Ft/perc, kínai 5Ft/perc, SKorea 17Ft/perc, még Japán is csak 35, pedig az kimagaslóan drága ország. Vajon miért ilyen kapzsik az európaiak, vagy ez a kevés előfizető átka?
  • Petka #4
    SkypeOut

    Hungary HUF 6.792
    Hungary - Mobile HUF 50.090
    Hungary-Budapest HUF 6.792

    Ezek azért egy kicsit barátságosabb árak. Legalábbis vezetékes irányba. Úgy láttam 10€-val lehet feltölteni az egyenleget. Ebből kb 6 órát lehet beszélni vezetékessel. Ez még a mi vezetékes díjcsomagunknál is olcsóbb.
  • pemga #3
    A hívókártyások díjai: Discountphone, Neophone
    (De erre rájön még a budapesti vezetékes szám hívása is.)
  • pemga #2
    SkypeOut ráták Ha jól láttam olcsóbb, mint a Magyarországon kapható prepaid nemzetközi hívókártyák (discountphone, neophone, mivanmég?) De az ilyen hívások minőségét még nem próbáltam, leginkább azért, mert mindig olyankor merül fel hogy telefonálni kéne, amikor nincs net a közelben, ilyen hívókártya viszont igen...
  • Petka #1
    Mennyibe kerülnek a skypeout előfizetések? Megéri? Esetleg van már valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?