Gyurkity Péter

Kétnapos rendezvényen ünneplik az Xbox 360 startolását

Hétfő reggel indult útjára az a kétnapos találkozó, amelyen rajongók ezrei gyűltek össze, hogy megünnepeljék a következő generációs konzol debütálását - és hogy hozzájussanak az első példányokhoz.

A Microsoft közleménye szerint mintegy 3500 rajongó gyűlt össze a kaliforniai Mojave-si­va­tag­ban, hogy a "Nulladik Óra" elnevezésű ren­dez­vé­nyen elsőként vehessék kézbe a konzolt. A vállalat ugyanis ígéretet tett, hogy a látogatók a játéklehetőség mellett egyben az el­ső pél­dá­nyok­hoz is hozzájutnak, miközben az Egyesült Államokban mintegy 4500 viszonteladó kez­di meg a termék, a különböző kiegészítők, és a ren­del­ke­zés­re álló 18 játékszoftver forgalmazását.

"Az Xbox 360 elstartolása a Microsoft legjelentősebb eseménye a fogyasztói szegmensben" - jelentette ki Robbie Bach, a fejlesztésért felelős részleg igazgatója, hozzátéve, hogy a konzol páratlan lehetőségeket kínál ezen a téren. Az árusítás azonban egyes helyeken már pénteken megkezdődött. A Cnet tudósítása szerint a CircuitCity.com péntek délután hirdette meg az első példányokat, ám az oldal hamarosan csaknem összeomlott a forgalom hirtelen megugrása miatt.

Az érdeklődés nagyságát jól jelzi, hogy most is rendkívül nehéz (ha egyáltalán lehetséges) bejutni az oldalra. Amanda Tate, a cég szóvivője megerősítette, hogy a látogatók nagy száma miatt lassult be az oldal, és egyben elárulta, hogy a kiéhezett vásárlók három óra alatt kifosztották a készletüket. Arról nem árult el pontos információt, hogy hány darab készüléket sikerült eladniuk.

A Wal-Mart oldala szintén arról tájékoztat, hogy kifogytak az első készletből, így a kevésbé szerencsés rajongóknak keddig várniuk kell. A konzol tehát a várakozásoknak megfelelően óriási érdeklődésre tarthat számot és ezt természetesen a Microsoft saját rendezvényén is igyekeznek kihasználni, mégpedig a Best Buy gárdájával összefogva. A "Nulladik Óra" látogatói ugyanis ottani idő szerint már hétfő este hozzájuthatnak az első darabokhoz, és kedden a cég szerte az Államokban elérhetővé teszi a konzolt.

Kérdés, hogy mennyiben tudnak eleget tenni az igényeknek, és tartani magukat a korábban kiszivárogtatott stratégiához, amely a folyamatos, ámde némileg visszafogottabb forgalmat igyekszik előtérbe helyezni. Európában december 2-án, Japánban pedig 10-én indul útjára az új generáció.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dokar #36
    "Tudod nem tudsz egy vécébe túl sokat szarni, ha soha nem húzod le. Kell néha egy kis frissítés." <<Ez a mondat nagyon ott van. Rakd be aláírásnak! Tuti nyerő lennél vele!
  • NEXUS6 #35
    köszi;)

    (meg HuAn-nak is)
  • dokar #34
    jó volt az osztás! grat!
  • NEXUS6 #33
    "-Milyen állat? Mondjuk tacskó?"
    ;))) Ez teccik! Ui. a barátnőmnek én egy kutyus vagyok, de akár konkretizálhatjuk is. Köszi az ötletet.
    Amúgy én egy bűzösszájú, kihalás szélén álló hatalmas, tuskó hegyigorillára gondoltam megammal kapcsolatban!;) De a tacsi jobb mert az is olyan mint én, be nem áll a szája.

    "-lehet, hogy nehéz elhinned, de nem a érdekfeszítő hozzászólásaid miatt járok a fórumra."
    Édeske, ha nem tűnt volna föl, most is az én hozzászólásomra reagálsz.;)))
    Mint ahogy mint a balin te is rárabolsz minden hozzászólásra, amiben az imádott CÉGEDET valaki M$-ként merészeli jelölni.


    "-ez konkrétan a te esetedben mit jelent? "
    Ez virágnyelven annyit jelent, hogy ha csak egyoldalú vélemények vannak a hozzászólások között, akkor abból a fórumból nem lesz semmi.
    Tudod nem tudsz egy vécébe túl sokat szarni, ha soha nem húzod le. Kell néha egy kis frissítés.

    De nem is merek belegondolni, hogy ez a cizellált hasonlat a te felfogásod hálóit miért nem rezgette meg.
  • Caro #32
    Az hogy "konzol"-nak neveztek egy PC-t.
    Azonkívül az, hogy veszteséges :P
  • Skyline #31
    Van idejük ünnepelni a ps3-ig:)
  • archkoven #30
    Konkrétan mi volt az első xbox-ban az a marha vicces okoska?
  • Caro #29
    Hát, az xbox az egy röhej volt, meglátjuk ebből mi fog kisülni.
    Én nem számítanék sok jóra. Még ha sikerült is egy kis fan-tábort összeverbuválni.
  • archkoven #28
    "Ha nem lennének olyan állatok mint én"
    -Milyen állat? Mondjuk tacskó?

    "az ilyen fórumok az unalomba, és a nyálatokba fulladna"
    -lehet, hogy nehéz elhinned, de nem a érdekfeszítő hozzászólásaid miatt járok a fórumra.

    "Néha le kell húzni a szart!"
    -ez konkrétan a te esetedben mit jelent?
  • HuAn82 #27