Specker Balázs

Mobiltelefon-automata a Vodafone-tól

A Vodafone eddig is mindent megtett, hogy egyre több mobiltelefont juttasson el a fogyasztókhoz Nagy Britanniában, így nem meglepő, hogy a cég legújabb kampánya keretein belül Manchesterben két mobiltelefon automatát is felállított.

A cég a Gyorstelefon kezdeményezés keretein belül a jövőben az egész szigetországot elárasztaná automatáival. A berendezésekkel leginkább a repülőtereken, a komptermináloknál és a bevásárlóközpontokban találkozhatnak majd a vásárlók. A Vodafone szerint egy ilyen jellegű automata igazi mentőövként szolgálhat, ha valakinek sürgősen mobilhoz kell jutnia. Emellett vélhetően a nyilvános telefonoknak is konkurenciát jelent majd. A mobilóriás reménykedik, hogy a rendszer népszerű lesz a szigetországba látogató turisták között is, akik így egyszerűen, egy gombnyomásra juthatnak telefonhoz.

A manchesteriek egyelőre három különböző típus közül választhatnak 30 és 50 font (azaz mintegy 11 és 18 ezer forint) közötti áron. Az automaták 5 fontért (körülbelül 1800 forint) SIM-csomagokat is kínálnak, a fizetés pedig készpénzzel, bankkártyával illetve telefonon keresztül is történhet. A modelleket havonta váltogatják, hogy lépést tudjanak tartani a piaci igények változásával - írja a This is Money.

Az önkiszolgálós készülékeket telefonon keresztül, pénzautomatákból, valamint üzletekben is fel lehet tölteni, tehát semmiben nem térnek el hagyományos társaiktól. "Egyre több ember tudja, mit is akar egy telefontól, és akkor akarja megvenni, amikor tényleg szüksége van rá" - nyilatkozta Tom Devine, a cég brit részlegének kiskereskedelmi vezetője a TechSmec oldalán. "Népszerű lesz azok között, akiknek sürgősen kell egy készülék, mert telefonjuk elvesztett vagy lemerült. Azok is örömüket lelik majd benne, akik tudják mit akarnak, és nem akarják végighallgatni az eladók üres fecsegését" - tette hozzá a cég egyik szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Maco13 #27
    Ha jól tudom Angliában a minimálbér 1260 font. Itthon most 50ezer(?) Ha így átszámoljuk magyar viszonyokra akkor az kb.2000-5000Ft-ot jelent ami tényleg nem olyan sok
  • datango #26
    mé ingyen adják?
  • Dave000 #25
    "Népszerű lesz azok között, akiknek sürgősen kell egy készülék, mert telefonjuk elvesztett vagy lemerült."

    Persze, majd ha lemerül a telefonom veszek egy másikat, lol...
  • BoSA #24
    A feltöltős kártyához Angliában nem kell megadnod se a nevedet se a címedet. Az üzletben is ha veszel simkártyát, azt a kezedbenyomják mindenféle hülye kérdés nélkül. Aztán ha akrod, regisztráltathadod az adataidat, és ezért még fizetnek is neked. Legalábbis amikor ott voltam, az O2-nél így működött a dolog. Azt hiszem 5 fontot írtak hozzá a lebeszélhető pénzhez.
  • roliika #23
    Számból vetted ki a szót! Meg ügyfélbiztonsági kód+ilyenek...vagy ez arrafelé nem szokás???
  • Sir Quno Jedi #22
    Ja, nem kell nevesíteni az ilyen telókat nálunk sem. Kapsz egy kártyát, meg egy telót azt ihaj, semmi papírmunka.
  • Faki #21
    Csak azt nem értem, hogy a szerződést hogy köti meg az ember? Vagy kiköp egy telefont kártyával, aztán a büdös életbe nem tudják meg hogy kié az a teló+kárty?
  • klastrom #20
    Ilyen is csak ebben a "gyönyörű" fogyasztó társadalomban fordulhat elő!!
    Erről csak annyit tesó itt még azért nincs mert csórók az emberek.Sajnos.
    Mellékesen te is ebből kapod a fizetősed,ösztöndíjad,jattod meg a tököm tudja midet
  • AeroS #19
    "30 és 50 font (azaz mintegy 11 és 18 ezer forint) közötti áron"
    Ez még itthon se vmi sok pénz egy telefonért, hát még ott!
    Képzelem a minőségét:D..., gondolom ezek csak vmi egyszer használatos telefonok.
  • asysoft #18
    Márakinek:)
    Adblock rulz.;)