Gyurkity Péter

Adathalászok elleni védelemmel bővül az IE6

A Microsoft saját böngészőjének következő verziója mellett most már az egyre öregedő Internet Explorer 6 felhasználói számára is elérhetővé teszi az új védelmet, de csak az MSN Search Toolbar részeként.

Az eWeek tudósítása szerint a Phishing Filter névre keresztelt szűrőprogram végre letölhető a szoftvercég weboldaláról. Az 1,3 MB-os program béta változata az MSN Toolbar kiegészítéseként jelent meg, és használatához elengedhetetlen a Windows XP második javítócsomagjának telepítése. Itt ugyanarról a technológiáról van szó, amely beépített védelemként gondoskodik majd az Internet Explorer 7 biztonságáról, így a vállalatnál egyértelmű előrelépésként értékelik a jelenlegi eszközökhöz képest.



"Az eljárás implementálása kissé eltér a különböző programok esetében, ám lényegében ugyanarról a technológiáról beszélünk" - szögezte le az oldal kérdésére Samantha McManus a szoftvercég részéről. Elmondása szerint mindkét esetben (az új böngésző és az MSN Toolbar használatakor egyaránt) lehetőségünk van az ismert adathalász oldalak megtekintésére, ám ezen oldalak esetében más-más eljárást követnek. Az IE7 ugyanis automatikusan elnavigál a veszélyesként bejegyzett weboldalról, míg az MSN Toolbar kiegészítése pusztán az oldal által igényelt adatok begépelését akadályozza meg.



A kiegészítő megjelenésével a Microsoft beváltotta a korábbi jóslatokat, miszerint még a sokat kritizált böngésző következő változata előtt fokozni igyekszik a jelenlegi verzió biztonságát. Ez az információ még augusztusban szivárgott ki a vállalattól, mint lehetséges terv, és végül igaznak bizonyult. A döntés jelentősége az Internet Explorer elterjedtségében rejlik: a legfrisebb adatok szerint ez még mindig bőven 80 százalék felett van, miközben az altervatív böngészők stagnálnak, vagy éppen visszaesnek.

Amint arról mi is beszámoltunk, az IE7 részeként érkező technológia a WholeSecurity fejlesztése, amelyet időközben felvásárolt a Symantec. A megoldás kétszeres szűrőt alkalmaz: a kliensen, illetve a központi szerveren tárolt listában is felsorolják a bizonyítottan adathalász weboldalakat. Amennyiben a weboldal címe nem található a kliens listáján, a böngésző a szerverhez fordul visszaigazolásért. Pozitív válasz esetén automatikusan elnavigál az oldalról, egyébként engedélyezi a további böngészést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • droland #38
    helyében....még mielőtt valaki ebbe is beleköt (rossz a billentyűzetem, néha dupláz, majd veszek újat megígérem!)
  • droland #37
    Én kbupdate helyébben megkérdezném a Moderátorokat (vagy inkább a fórummotor kezelőjét?), hogy miért nincs olyan lehetőség, hogy PRIVÁT üzenet tiltása, tehát NEM AKAROK olyan szolgáltatást, hogy privát üzenet?
  • gz8 #36
    Első és utolsó figyelmeztetés: hagyjátok abba a vitatkozást, veszekedést. Ez nem az a fórum!
  • kbupdate #35
    http://kepfeltoltes.hu/051022/level.GIFA levél titok

    Elolvastam, de ugy látom, te nem tudsz ÉRTELMEZNI! Nem vagy tisztában azzal, hogy ez mit jelent. AZ ÁLL BENNE, HOGY ha eltulajdonítom, vagy felbontom egy másnak szánt küldeményt, de ez egyik sem. LOL! Most jól beégetted magad, nevetséges vagy! És még itt erősködtél! De amúgyis...

    Btk egyik része, letöltése (pdf)
  • IoIa #34
    Ilyet jogász nem mondhatott, vagy az akkor elég gyengén ismeri a jogot...
  • IoIa #33
    Talán olvasd el...
  • kbupdate #32
    Igazad van IoIa, én valóban nem vagyok jártas a jogban. Der van egy jogász ismerősöm és barátom. Most beszéltem vele, elmeséltem neki az esetet.

    Azt mondta, hogy abszolút semmi közze ennek a btk 178§-hoz, ne nevetessem ki ÉN magamat, hogy foglalkozok ezzel. Ez írtó nagy baromság.
  • kbupdate #31
    Valóban van "Levéltitok megsértése Btk. 178.§;.", de ennek semmi köze a levéltitokhoz.
  • kbupdate #30
    Most mondom 3. szor , perelj be ha anynira vétettem a törvény ellen. Azzal, hogy ezt írásban közölted, és nem szóban, mivel szóban nem tudtad, és én ezt zokon vettem, és próbáltam valahogy jelezni a moderátoroknak, hogy valamit tegyenek e számomra sértő üzenetek ellen, ( és kéretlen, spam) azzal nem tettem szerintem semmi törvényellenest. Vagy kötelességem elviselni az ilyen üzeneteket?
  • kbupdate #29
    Majd az adminisztrátorok megmondják ki a hazug. persze ha csak őket is érdekli, hogy milyen színvonalat tartsanak fent.

    Előbb, még itt nyígtál többször is, hogy levél "titok megsértése" most meg tagadod az egészet.

    Ennek semmi levél formája nem volt. Kevered a szezont a fazonnal. Most e régalmazós PÜ-t mellett + haugsággal is vádolsz. Gyűlnek a "pontjaid".