Gyurkity Péter

Kilenc javítás a Microsoft októberi csomagjában

Kilenc hibajavítással és egy vadonatúj biztonsági szoftver terveivel rukkol ki a szoftvercég a hónap második hetében. Steve Ballmer vezérigazgató eközben felvázolta a vállalat biztonsági elképzeléseit.

A szoftvercég weboldalán közzétett értesítőben nyolc, a Windows operációs rendszert érintő hibajavítást említenek, valamint egy továbbit, amely az Exchange szoftverrel kapcsolatos. Ezek közül legalább egy "kritikus" besorolást kapott, míg a többi "fontos", vagy "közepes" minősítésű. A Microsoft legutóbb egyetlen kritikus hibát javított, ám néhány órával később visszavonták a problémásnak bizonyult frissítést. A mostani csomagban helyet kapott a Windows Malicious Software Removal Tool újabb verziója, ami a letöltőközpontból is elérhető lesz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a beépített böngészőt frissítik-e, pedig erre szükség lenne. A Secunia adatai szerint jelenleg több hiba is befoltozásra vár: az általuk jelentett 86 rés közül 20 még mindig javítás nélkül maradt. Ami viszont biztosan megjelenik, az a cég új biztonsági szoftvere, a Microsoft Client Protection. Ez elsősorban a vállalati ügyfeleket hivatott megvédeni, mégpedig az irodai asztali gépek, laptopok és fájlszerverek védelmének fokozásával. Mike Nash, a Security Business & Technology Unit vezetője szerint erre azért van szükség, mert a távoli támadók egyre inkább az üzleti vállalakozások bevételeire pályáznak, emiatt egyre többen igényelnek átfogó védelmi megoldásokat.

Elmondása szerint a Client Protecion kémszoftver-ellenes, hagyományos vírusírtó, valamint a kezelést megkönnyítő menedzselési eszközöket foglal magában, amelyek egy globális rendszerre támaszkodnak majd. A szoftver kihasználja az Active Directory és a Windows Server frissítési mechanizmusát, és állításuk szerint jobban illeszkedik a rendszerbe, mint a konkurens megoldások. A vállalatnak már van egy hasonló szolgáltatása (Windows OneCare), ám az inkább otthoni felhasználók számára készült. A végleges változatot 2007-ben dobják majd piacra, ennek áráról azonban még nem született döntés.

Mindeközben a vállalat biztonsággal kapcsolatos elképzeléseit maga Steve Ballmer vezérigazgató ismertette a Münchenben megrendezett találkozón. Előadásában többek között beszélt a Client Protection előzetesének megjelenérésől, valamint a SecureIT Alliance szövetség megalakulásáról, amely a biztonsági cégek összefogását jelenti. A vezérigazgató egyben ígéretet tett a meglévő megoldások további fejlesztésére, illetve átfogó biztonsági eszközök kialakítására. Ezek közé tartozi a Microsoft Antigen, amely a nemrég felvásárolt Sybari által kidolgozott vírusírtó és kémszoftver-ellenes technológián alapul. Erről bővebb információt a vállalat weboldalán találunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • patyo #17
    senkit nem farasztanak ezek a hulyesegek ????
  • NuCLEARScoRp #16
    A biztonsági résekről csak annyit... több az esélyed az ötöslottó megnyerésére mint az hogy valaki ezeken a réseken keresztül épp a te gépedet veszi célba,,,
  • dester #15
    Ha ilyen sok javítatlan és ráadásul közismert hiba lenne bennük már rég egymást érnék az ezeket kihasználó vírusok stb.
    Mindenesetre én még nem hallottam az ezeket kihasználó férgekről, márpedig ha ezek a hibák tényleg foltozatlanok nem férhet kétség ahhoz, hogy már rég féreg-áradat használná ki ezeket.
  • kbupdate #14
    Szerintük!
  • Major #13
    Frissített a Secunia.com

    Windows Xp home:
    Most a 94 hibából 24 foltozatlan.

    Windows Xp Prof.:
    Most a 111 hibából 27 foltozatlan.

  • NuCLEARScoRp #12
    Hát én egyik céget se cikizném a hibajavítások miatt... inkább sűrűn javítsanak mint hogy tele legyen résekkel...
  • kbupdate #11
    Jaj cuncibogárkám e 9 között sandagyanúm szerint lesz egy újabb verziójú msconfig is. (Ami Vista BETA2-ben van már)
  • kbupdate #10
    De.
  • immovable #9
    Vagy nem!
  • PityBull #8
    Mit?