Specker Balázs

Új memóriakártyák a SanDisktől és a Sonytól

A SanDisk és a Sony bejelentette közös fejlesztésű, Memory Stick Micróra keresztelt formátumát. A kicsik közt is kicsinek számító új kártya az okostelefonok által megkövetelt, egyre növekvő tárolási igényeket igyekszik kiszolgálni.

Az új szabvány 1,2 mm-es vastagságával majd egynegyede lesz a cég korábbi Memory Stick PRO-nak. Az érintkezők hosszában helyezkednek el rajta, így még karcsúbb felépítésű csatlakozókra nyílik lehetőség, azaz a hardverben is csökken a helyigény. A memóriakártya 3,3, illetve 1,8 volton is működni fog - áll a SanDisk oldalán.

A Memory Stick Micrót külső hordozható tárolónak tervezték, és az adatvesztés elkerülése érdekében felügyelt kioldási funkcióval is ellátták. A Memory Stick Pro-kompatibilis eszközökben egy adapter segítségével lesz használható. "A Sonyval közösen kifejlesztett Memory Stick PRO szabványt rendkívül sikeres termékcsaládnak bizonyult, köszönhetően a különböző elektronikai cikkek (digitális fényképezőgép, játékkonzolok stb.) - térhódításának. A Sony és a Sandisk felismerte a memória kártyákban rejlő - a multimédiás mobiltelefonok miatt támadt - piaci lehetőségeket, és egyesíti erőit a Memory Stick Micro kifejlesztésére, hogy elősegítsék az ultrakompakt mobiltelefonok fejlődését" - fejtette ki Dr. Eli Harari, a SanDisk vezérigazgatója önbizalomdús nyilatkozatában.

Az 1998 szeptemberében elindult Memory Stick összeladása elérte a 145 milliót. Az elmúlt években ezeket a kártyákat nem csak állóképeket tárolására vagy PC-k közti adatok cseréére használták, hanem széleskörben alkalmazzák video- és zenelejátszásra is. "A Sony együttműködése a SanDiskkel tovább folytatódik a 2003-ban először beharangozott Memory Stick PRO szabvány óta" - nyilatkozta elégedetten Akira Kubota, Sony Micro Systems Network cégének elnöke. A két cég ígérete szerint a Memory Stick Micro kártyák 2006 első félévében lesznek megvásárolhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #2
    de még ha jó lenne... Viszont majd a sandisknek és a "kitünő" sonynak támad az a nagyszerű 5lete h legyen ezen is másolásvédelem mint ahogy volt is erről cikk most az sgn
  • SymbioC #1
    A Memory Stick eddig is drága volt, képzelem ez mennyi lesz.