Alex

Titkosított USB-t fejleszt a Kingston

A Kingston a BlockMaster biztonsági céggel közösen fejleszt az információk hordozás közbeni védelmét segítő, központilag felügyelt USB-adathordozókat.

A Kingston bejelentette, hogy partnerségre lép a BlockMaster biztonsági céggel. A partnerkapcsolat létrejöttével a cég a DataTraveler Vault - Privacy Edition központilag felügyelhető verzióját teszi elérhetővé ügyfelei számára, amely a BlockMaster technológiájával kiegészülve biztosítja majd az USB-meghajtók teljes körű felügyeletét. A BlockMaster jól ismert USB-biztonsági megoldásairól. Többek között a vállalat fejlesztette ki a SafeConsole központi USB-felügyeleti szoftvert, amely lehetőséget kínál a cégeknek arra, hogy a jelszavak visszaállításával, a jelszóházirendek kezelésével és a megfelelőségi eljárások során auditok indításával távolról felügyeljék az USB-meghajtókat.


"A BlockMaster számos stratégiát fontolóra vett a SafeConsole termék szélesebb körben való terjesztéséhez, és, akárcsak a Kingston, arra a következtetésre jutott, hogy a partnerség lenne a leghatékonyabb megoldás" - mondta Daniel Östner, a BlockMaster ügyvezető igazgatója. "A Kingston, erős globális jelenlétével, az első volt a listánkon. Biztosak vagyunk abban, hogy a közösen kidolgozott termékkínálat nagy hatással lesz majd a piacra, mivel jelentősen több vállalat számára teszi majd elérhetővé a felügyelt, titkosított USB-meghajtókat. Ezáltal ugyanakkor nagyobb figyelem irányul majd az USB-biztonságra, ami kifejezetten fontos, mivel a cégek egyre mobilabbá válnak, és egyre több üzleti információt hordoznak a céges hálózat védelmén kívül." - tette hozzá Daniel Östner.

A jövőbeni tervek között szerepel, hogy a Kingston kiadja a DataTraveler Vault - Privacy Edition egy olyan verzióját, amelynek aktiválásához szükség lesz a BlockMaster SafeConsole kiszolgáló szoftverre. E termék a piac legszigorúbb biztonsági követelményeinek is megfelel majd, mivel biztosítja, hogy a meghajtó felügyelet nélkül ne működjön. A termék bevezetésének tervezett időpontja 2010 harmadik negyedéve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CsZ #7
    És az egyetlen FIPS 140-2 Level 3 Certified:
    https://www.ironkey.com/

    A Truecrypt - bár jó megoldás - szoftveresen titkosít, a saját oldalukon olvashatók a megoldás hátrányai:
    http://www.truecrypt.org/docs/ Security Model
    "TrueCrypt does not:
    * Encrypt or secure any portion of RAM (the main memory of a computer).
    * Secure any data on a computer* if an attacker has administrator privileges** under an operating system installed on the computer.
    * Secure any data on a computer if the computer contains any malware (e.g. a virus, Trojan horse, spyware) or any..."
  • Petka #6
    Kicsit le vannak maradva...

    http://pcworld.hu/verbatim-executive-secure-adatok-biztonsag-storage-hattertar-20090609.html
  • Dol Cse Vita #5
    Két dolog:

    1. mi az hogy "központilag felügyelt?"
    2. a truecrypt óta mióta van igény egyáltalán ilyen sz*rokra?
  • Amergin #4
    Ejnye no!
    Amiből lehet csinálni ilyet: $ vagy emilyet: €, arra a jónépnek hamarosan igen nagy 'szüksége' lesz
  • willcox #3
    ?????????
  • Amergin #2
    "És ehhez nem kellett semmilyen külső felügyeleti cég."
    Deeeeeeeeeehogyisnem
  • willcox #1
    A videón csak egy PEN drive látható, holott USB-re nagyon sok(féle) eszköz csatlakoztatható, mint pl. külső HDD, TV tuner, egér, billentyűzet, telefon, PDA, és még hosszan sorolhatnám. Nekem már 8 éve is volt olyan PEN drive-om, amit logikailag 2 részre lehetett osztani: egy publikus és egy jelszóval védett, láthatatlan, titkosított részre. És ehhez nem kellett semmilyen külső felügyeleti cég.