Dojcsák Dániel

Logitech bemutató a Kogart Házban

A Logitech budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy immáron hetedik éve kétszámjegyű növekedéssel büszkélkedhetnek mind a nyereség, mind az árbevétel tekintetében.

Ennek a részvényesek minden bizonnyal örülnek, az innováció és a 135 új, felhasználói igények alapján kialakított termék viszont a vásárlóknak okozhat örömet. Az egér-billentyűzet kombó mellett a cég számos irodai és szórakoztatóelektronikai cikket is bemutatott. A Logitech számára a legfontosabb piac természetesen továbbra is a PC-világ marad, hiszen 1981 óta vannak itt jelen és azáltal, hogy a PC-k már szinte minden háztartásban jelen vannak, számos egyedi kiegészítőre tartanak igényt a felhasználók. Túl ezen pedig nyilván mindenki szereti, hogy az élete a számítástechnikában is egyszerű legyen, hatékony, ugyanakkor valami egyedi is legyen benne.

Katharina Tarmann-Dröscher, a Logitech Kelet-Európáért, Görögországért és Izraelért felelős regionális igazgatója ezek mellett kiemelte, hogy a termékeik a minőségük ellenére megfizethető áron kerülnek forgalomba, mivel olyan példányszámban készülnek, hogy megengedhetik maguknak. Ezt a jelenséget ő "mass luxurynak", azaz tömegluxusnak nevezte, ami többek közt jelenti azt is, hogy a legtöbb termékük 100 dolláros ár alatt vehető meg.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A 135 új termék első hallásra kicsit soknak tűnhet egy év alatt, de a cég - közlésük szerint a sikerek érdekében - nem ragadt le a PC piac mellett, hanem számos kisebb területre is betette a lábát. A mobiltelefónia, a zenelejátszók és a játékkonzolok területe, valamint az otthoni szórakoztatóelektronikai piac bizonyultak jó továbblépési lehetőségeknek. A termékeket négy csoportba osztották: Living Room, azaz nappali szoba, Office, iroda, On the Go, mobil eszközök és a Gaming, videójáték kellékek.

Az otthoni részlegben abból indultak ki, hogy az ember hazatérve laptopját rácsatlakoztatja a szoba többi kütyüjére és annak segítségével néz filmet, hallgat zenét stb., ezért olyan eszközöket hoztak létre, ami ezt leegyszerűsíti. A Harmony termékcsalád hat tagja olyan távirányítókból áll, amik egyszerre tudják kezelni az összes eszközünket, például a DVD gomb megnyomásával elindul a DVD-lejátszó, a tv- és a házimozi-hangrendszer. A távirányító képes megtanulni több ezer típus infra jeleit, amit egy órás procedúrával a Logitech adatbázisa segítségével bárki könnyen megtehet.

A távirányító mellé dukál egy kifejezetten szobai használatra tervezett vezeték nélküli billentyűzet és egy egér is, melyet állítólag még együtt is egész emberi áron kínál majd a forgalmazó. Üröm az örömben, hogy a magyar nyelv sem a billentyűzet szintjén, sem a szoftver szintjén nem prioritás a cég számára, sőt, a Media Desktop billentyűzete csak angol kiosztással lesz elérhető, mivel a cég felmérései alapján a vevők nagy része ezt részesíti előnyben.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A másik érdekes szekció a Gaming, ahol a PC-s hardcore játékosok igényeit akarják kielégíteni, illetve a konzolosok is számos praktikus eszközzel gyarapíthatják kincstárukat. A napokban debütált Playstation Portable mellé máris közel 10 kiegészítő készült, melyek a PlayGear nevet kapták, sőt a legtöbb már kapható is a hazai műszaki szaküzletekben. A teljesség igénye nélkül a PlayGear család tartalmaz egy védőtokot, amibe 3 OMD lemez és 4 Memory Stick Pro kártya is applikálható a gép mellé, illetve egy kijelző-védő eszközt, ami a tokkal azonos törhetetlen polikarbonát anyagból van. Továbbá megjelenik egy hordozható hangfalszett (2.0), egy speciális fülhallgató és egy 3,5-es jackduplázó is.

A PC-sek pedig minden eddiginél komolyabb egereket és billentyűzeteket vehetnek kezükbe. A kábeles G5-ös egér egyedi festésű színvilágával és beépített nehezékeivel akar kiemelkedni a tömegből: 0-38 gramm közötti mértékben növelhetjük meg az egyébként könnyű egér súlyát, illetve 5 fokozatban a dpi-t is állíthatjuk rajta. A szóvivő véleménye szerint az MX 610, az első kétirányú kommunikációt megvalósító egér a netezők álma lesz. Képes jelezni, ha e-mailünk vagy üzenetünk érkezett.

Kérdésünkre a Logitech szakembere azt is elmondta, hogy a 2000 dpi-s felbontás ugyan a legtöbb embernek valóban felesleges képesség, de a megszállott FPS-rajongók, akik már nem elégszenek meg a kis képfelbontással, értékelni fogják. A duplalézeres megoldás pedig a notebooktulajdonosoknak nyújt majd könnyebbséget, hiszen ez már egy sima üveglapon is képes pontos kurzor navigálásra.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Összességében elmondható a Logitech új és a közelmúltban bemutatott termékeiről, hogy itt is megjelent a trendi hatás, ami arra ösztönöz, hogy az olcsóbb eszközöket néhány havonta lecseréljék az emberek, illetve a mobiltelefonokhoz hasonlóan cserélhető dizájnokkal vértezhetjük fel némelyiket. A testreszabhatóság nem hátrány, viszont sok termék már itt is olyan tulajdonságokkal rendelkezik, aminek néhány embert leszámítva kevés a gyakorlati haszna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • KDOG #8
  én pl megveszem, most is használok ilyet.
  Ugyanis grafikai munkánál a szutyok 2ezres optikai kb semmire se jo. 10 töl indulnak a valamire való egerek.
  nem mindegy hogy oldalba kell rugni, vagy enyhén megtolni az egeret kb 1pixelhez.
  persze akinek csak egy sajátgép ikon eltalálására kell az optikai egér....
 • lokissrác #7
  Logitech forever :DDD
 • Sliders #6
  Azért ez valahol maxigáz. A képek alulexponáltak, és a utolsón pfff, esetleg az Mcdonald'snak és a pizzásoknak csináltok reklámot? Ez igy tök igénytelen. Na meg máskot röbb képet.
 • onimusha #5
  haveromnak az 40 ezres Sphere webcam-je van aminek van a szép tartója is meg motor mozgatja elvileg követi a fejedet de rohadtul nem, meg kb. a képe ugyanolyna mint az én 5ropisomnak szal......
 • onimusha #4
  attól függ, hogy boltba vagy más helyről veszed, én nem mindent veszek boltba azok mindig sokat akarnak rajtam keresni
 • blackeagle #3
  Nem nehéz 10ezres egérrel jó bevételt elérni. Nekem tökéletesen megy a legolcsóbb optikai is.
 • aDannyBoy #2
  MX610 szerintem a top most...

  G5nek nagyon jó tapintása volt, meg érdekes a festés, mondjuk nem illene bele az én desktopomba, ellenben a fent említettel :)
 • Apokrif #1
  Az a lézeres Logitech G5 egér nem olyan rossz, de sztem az én MX1000-semet nem múlja felül