Gyurkity Péter

Kaszinókban szolgálnak majd az ATI chipjei

A grafikus processzorokat gyártó vállalat egészen új piacon hódít: termékei ezentúl nem csak a személyi számítógépek és szerverek területén, hanem a szórakozóhelyeken használt játékgépekben is helyet kapnak.

Az ATI bejelentette, hogy a játékgépeket gyártó International Game Technology a vállalatot választotta legújabb partneréül. Ezzel elismerték a gyártó eddigi eredményeit, és jelenleg kapható termékeik kiváló teljesítményét. "Az ATI mellett döntöttünk, a grafikus processzorok kiváló teljesítménye, illetve a kiemelkedő megoldások miatt, amelyeket megfelelő támogatás egészít ki. Az ATI segítségével új erővel láthatunk hozzá a szórakoztatóipari piac megújításához" - jelentette ki Ali Saffari az IGT fejlesztésekért felelős részlegének alelnöke.

Ezt a megújulást az IGT Advanced Video Platform (AVP) névre keresztelt következő generációs architektúrája hivatott végrehajtani, amely tehát az ATI processzorai épül majd. A vállalat szerint a Radeon technológia tökéletesen megfelel a célra, erre az általa nyújtott teljesítmény és a minőség a garancia. "Az ATI már jó ideje kíváló megoldásairól ismert a vezető PC-gyártók körében. Most ezeket az ágazatban elismert megoldásokat viszi át egy másik területre, mégpedig Észak-Amerika legnagyobb játékgép-gyártójával közösen" - hangsúlyozta Andrew Schmied, az ATI beágyazott rendszereket fejlesztő csoportjának vezetője.

Az IGT döntése némileg meglepő, hiszen az elmúlt hónapokban a grafikus processzorok piacán éppen az ATI oldaláról érkeztek hírek az újabb késedelemről, a vontatott fejlesztésekről. Mindenki jól tudja, hogy a következő generációs R520-ról van itt szó, amely több csúszást volt kénytelen elszenvedni, miközben vetélytársa már a piacon hódít. A késedelmet az ATI nyilatkozatokkal igyekszik palástolni, legutóbb például maga Dave Orton, a vállalat vezérigazgatója beszélt az új processzorok teljesítményéről, amely szerinte minden eddigit felülmúl. "Az R520 kiemelkedően gyorsan fut, és bár még mindig véglegesítenünk kell az órajelet, kijelenthetem, hogy az ágazatban eddig nem látott sebességeket értünk el" - nyilatkozta akkor a vezérigazgató.

Időközben az első képek is megjelentek az új kártyáról, ám mindez nem kárpótolhat bennünket, sem a gyártókat, akik várva-várják az ATI új zászlóshajóját. Mindazonáltal érdekes húzás a vállalat részéről az új irányultság, vagyis a szórakoztatóipar felé nyitás. Ezen a piacon szintén óriási pénzek mozognak, elég, ha csak Las Vegasra gondolunk. Kiváló lehetőség nyílt tehát a vállalat előtt, hogy megnöveljék forgalmukat, és a befolyó összegekből felgyorsítsák a fejlesztést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fishguy #1
    lol én vagyok az első hozzászóló ...ennyire szánalmas ez a hír vagy csak engem érdekel...na mindegy.