Berta Sándor

Az eBay tulajdonába kerülhet a Skype

Az internetes telefónia fellendülésével egyre értékesebbek lesznek az olyan vállalatok, mint a Skype. Nem csoda tehát hogy az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az érdeklődés a cég megvásárlására és több hír is napvilágot látott a lehetséges befektetőkről. Most úgy tűnik, hogy az eBay lehet a befutó.

A Skype a világ internetes telefon (VoIP) piacának meghatározó cége és gyakorlatilag jelenlegi egyeduralkodója. Éppen ezért nem véletlen, hogy a vállalat ára becslések szerint 2-3 milliárd dollár között mozog. Az eBay online aukciós portál tulajdonosai azonban úgy tűnik, hajlandóak lennének ennyi pénzt áldozni a cégért. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy eddig minden lehetséges vevőjelölttel megrekedtek a tárgyalások, legyen szó a Microsoftról, a Yahoo-ról vagy a Robert Murdoch milliárdos nevével fémjelzett News Corp-ról.

Az eBay vezetői az elmúlt években igyekeztek fokozatosan kibővíteni a birodalmukat. Ennek során megvásároltak több kisebb hirdetési platformot is. Tény, hogy a VoIP messze esik a portál tevékenységi területétől, azonban csábító, hogy óriási lehetőségek rejlenek benne. A legfrissebb hírek szerint az eBay képviselőivel folytatott jelenlegi tárgyalások meglehetősen bizonytalan alapokon nyugszanak és könnyen előfordulhat, hogy megszakadnak a megbeszélések az internetes aukciósház és a luxemburgi székhelyű VoIP-cég között.

Az eBaynek jelenleg mintegy 157 millió regisztrált tagja van, míg a Skype-ot eddig 162 milliószor töltötték le az internetről és 52 millióan használják rendszeresen a szolgáltatást. Az eBay elméletileg tehát nem járna rosszul vele, és egy új kommunikációs szolgáltatást tudna elérhetővé tenni regisztrált tagjai számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #3
    Áááá! Thanx. :)
  • PityBull #2
    "Vajon a Google nem akarja megvenni és beintegrálni ezt is? :)"

    Csináltak már egy hasonló progit: Google Talk. http://www.google.com/talk/
  • Inquisitor #1
    "A Skype a világ internetes telefon (VoIP) piacának meghatározó cége és gyakorlatilag jelenlegi egyeduralkodója."
    Ez igaz, csak nem értem miért?
    Van már nem egy, nem kettő VoIP program ami sokkal többet tud ...

    Vajon a Google nem akarja megvenni és beintegrálni ezt is? :)