Figyelőnet

Hurrikán a Google térképén

A Google térképének online közösségét is megmozgatta a Katrina okozta katasztrófa. Számos bejegyzés tájékozatatja az érdeklődőket az aktuláis helyzetről.

A Google Map közösségét láthatóan mindig izgatták a világban történő események. Amióta létezik az internetes műholdtérkép, szószerint kéznyomokat hagyhat bárki a látható világon. A közösség igen sok ország számtalan városának érdekességét jelölte meg a térképeken. A saját tapasztalatokon alapuló megjegyzések hasznos segítséget jelenthetnek a kíváncsiskodóknak. A híresebb városokban a látványosságokon kívül a szerkesztők még a kedvenc kocsmáikat is feltüntetik.


A térképészek láthatóan igen aktívak a Katrina hurrikán kapcsán is. Az interneten megosztható információk sok segítséget jelenthetnek a bajbajutottaknak. A Katrina okozta káoszban üzenetek és információk kerülnek fel folyamatosan a Google műholdtérkép-alapú szolgáltatására. A szemtanúk a térképen pontosan feltüntetik, hogy merre találhatók a biztonságosnak mondható területek, illetve felhívják a figyelmet a veszedelmes áradások helyszíneire is. A rendszer mostanra már az eltűntek keresésére is használható.

A Google-térkép alkalmazása nem tartalmaz valós idejű képeket, így közvetlenül nem tekinthetünk bele általa az év legnagyobb katasztrófájába, a temérdek információ viszont lehetőséget biztosít a kialakult helyzet jobb megismerésére. A speciális alkalmazás a www.scipionus.com oldalon érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!